ÖZEL HABER:DAMLA ABDAL / BSHA 
Bakanlığın açıklamasından soruşturma sürecinde çarpıcı bir detay daha ortaya çıktı. Tesiste uyuşturucu ticaretinden ceza almış bir şahsın madde bağımlılığı tedavisi yaptığı belirtildi.
Türkiye Madde bağımlısı gençlerin aylık ücret ödeyerek tedavi edildikleri Ayka Vital Sağlıklı Yaşam Merkezinde ortaya çıkan skandalları konuşuyor.
Geçtiğimiz günlerde komplekste tedavi gören gençler içki binada keşfettikleri içki mahzenine kapısın kırarak girmişlerdi. İçlerinden biri aşırı içki tüketimi nedeniyle komaya girmişti. Olayın ortaya çıkmasının ardından merkez ülke gündemine oturdu. Sağlık Bakanlığı ruhsatsız olduğu anlaşılan merkez hakkında jet soruşturma başlattı. Ancak bakanlığın 5 nisan tarihinde medyaya geçtiği basın bülteninde ikinci bir skandal daha ortaya çıktı.
Bakanlık basın açıklamasında, “Bu tesisle ilgili başka bir şikayette ise uyuşturucu ticareti suçundan ceza almış bir şahıs tarafından, madde bağımlılığı tedavisi yapıldığının bildirilmesi üzerine gerekli denetimler ivedilikle yapılarak, suç unsuru oluşturan iddialar da göz önünde bulundurularak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur” ifadesine yer verdi.
“Merkezin izni bulunmamaktadır”
Açıklama şöyle devam etti; “Öncelikle haberde adı geçen tesisin, bağımlılık tedavi merkezi açılmasına dair bir izni bulunmamaktadır. Daha önce bu kuruluş hakkında uyuşturucu madde bağımlılarının tedavi edildiğine dair Bakanlığımıza gelen bir ihbar üzerine Antalya İl Sağlık Müdürlüğümüzün başlattığı inceleme devam etmektedir.Ayrıca Zehir Savaşçıları Akademisi adı altında bağımlı gençlere rehabilitasyon hizmeti verdiği belirtilen iki derneğin yöneticiliğini yaptığı iddia edilen şahıs hakkında da Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Konu ile ilgili olarak Bakanlığımızca yapılan incelemeler devam etmekte olup, incelemeler neticesinde kusuru bulunanlar hakkında gerekli yasal işlemler uygulanacaktır”

Editör: Haber Merkezi