Bademli Şükrü Saraçoğlu Ortaokulu’ndan yazar çocuklar TÜBİTAK proje ödevi ve ödül olarak Okul müdürü Ramazan Göçen öncülüğünde Birgi’ye Yeşildeniz Film setine gezi düzenlendi. Müdür Göçen, ” Çocuklarımızın başarılarını ödüllendirmek için Yeşil Deniz oyuncularıyla tanıştırmak için Birgi’ye geldik.”

Bademli Şükrü Saraçoğlu Ortaokulu geleceğin yazarı olan öğrencileri  “Bademli’de Öykü Nidası” adlı kendi yazdıkları kitaplarını Yeşildeniz Filim seti oyuncu sanatçılarına imzaladılar.    Öğrencilerden Buse Hasboylu’nun Yeşildeniz için yazdığı şiir ayrıca sanatçıları mutlu etti, sanatçılar Buse’yi ilgiyle dinlediler. Radyocu İsmail, Hurdacı Emin ve Tamirci Süleyman şiiri setlerine asacaklarını söyleyip teşekkür ettiler. Öğrenciler özellikle dizilerde çaycı rolüyle çekimlere katılan Alparslan Özmol’u Yeşildeniz dizi setinde değişik imajıyla görünce kendisine büyük ilgi gösterdiler.

Yeşildeniz Yapım Koordinatörü Serkan Satuk,Ödemiş ve çevresinin film setimize gösterdiği ilgi bizleri fazlasıyla memnun ediyor. Bademlili öğrencileri, yazdıkları kitap başarısından dolayı kutluyoruz. Çocuklar kitaplarıyla setimize bir renk kattı. Onları ayrıca setimizde oyuncu olarak ta misafir edip oynatacağız.”

8/A Sınıfı öğrencisi Ayşen Kırbaş, “Ben yeşildeniz ekibine gidince çok mutlu oldum, çünkü oyuncuları görerek onlarla fotoğraf çekilme şansını buldum. Her bir oyuncu çok iyi ve alçak gönüllüler, ben onları çok sevdim, inşallah onlarda bizleri sevmişlerdir. Bu projede emeği geçen öğretmenim Ramazan Göçen’e teşekkür ediyorum.”

Çocuklar, TÜBİTAK proje ödevinde sanatçıların çalışma şartları, olumlu ve olumsuz yönleri, sanatçıların topluma kültürel ve sosyal açıdan katkıları konusunda, Yeşil Deniz oyuncularına ard arda sorular sorarak, sanatçıların takdirlerini kazandılar. 

Editör: Haber Merkezi