Haber:Nazif Harupçu

          Ak Parti Ödemiş İlçe Teşkilatı Cumhuriyetin 90.yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sonrası sulama kanalları ihalesi yapılan Aktaş Baraj sahasına giderek incelemelerde bulundular ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

        Baraj havzasına yapılan ziyarete Ak Parti İlçe Başkanı Ali Hadim, Teşkilat Başkanı Kadir Kaçar, Kadın Kolları Başkanı Tülay Deliorman, Belediye Meclis Üyesi Hülya Usluca, parti yönetim kurulu üyeleri, Kayaköy Belde Belediye Başkanı Ali Akkaşlı katıldı.

Aktaş barajında Şantiye Şefi Proje Müdürü Reşit Özdemir çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Özdemir açıklamasında, “Küçük Menderes Havzasında Aktaş, Bademli ve Zeytinova barajları aynı dönemde başladı. Aktaş Barajında kaya zemine ulaşmak için sürdürdüğümüz çalışmalarda beklenmedik durumla karşılaştık. Dere yatağı kanyon gibi.

Mikaşist kaya yapısı ile hem çok yumuşak ve hem de çok sert olabiliyor. Güneş gördüğünde ve yağmur yağdığında yumuşayan taş, aynı zamanda çok sertleşebiliyor. Dere yatağında kuvars yatakları da mevcut.

Burada yatağa ulaşmak için çok büyük mücadele ediyoruz.

Biz hala yatağın temizlenmesinde uğraşıyoruz. Temizlik bittiğinde baraj gövdesi kil ve kum dolgu ile yükselmeye başlayacak”

ÖDENEK SIKINTIMIZ YOK

Özdemir “546 metrelik 3 metre çapındaki derivasyon tünelini tamamladık. 476 metre kret uzunluğu var. Barajın gövde yüksekliği ise 101 metre. Barajın isale hattı en zor kısmı. Barajımızda 160 personel çalışmakta. Baraj 50 milyon liraya mal olacak. Ödeneklerimiz düzenli geliyor, sıkıntımız yok.” dedi

Baraj sahasında partililerle incelemelerde bulunan Ak Parti İlçe Başkanı Ali Hadim, “Bugün Cumhuriyetimizin 90. Yılına ulaşmamızı sağlayan Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmetle anıyoruz. Atatürk, sürdürülebilir bir kalkınma için ekonomik istikrara ne derecede önem verdiğini politika ve uygulamalarıyla göstermiştir. Atatürk’ün temel ekonomik hedefi bütün toplumun mümkün olduğu kadar kısa sürede kalkınmasını sağlamak yönündedir” dedi.

Biz bu ülkede atamızın sürdürdüğü politikasını bugün de Ak parti olarak sürdürme kararlığı içerisindeyiz. Bu nedenle göreve geldiğimiz günden beri Küçük menderes havzasında, Cumhuriyetimizin 90. Yılında 500 milyon liraya ulaşan yatırımlarımızla, Atamızın sürdürülebilir bir kalkınma için ekonomik istikrara, kalkınma modelini esas alarak sözle değil, icraatla yapıyoruz. Hedefimiz 2023 yılı ve Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kalkınmış ülke ve Küçük menderes havzası modeli ile Cumhuriyete gerçek sahip çıkan bir partinin mensubu olarak yatırımların 500 milyonu ikiye katlayacak yatırımlara imza atmak hedefimiz olacaktır.

Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.

Küçük menderes havzasında Beydağ Barajından sonra Bademli, Aktaş, Zeytinova ve Üzümlü barajları ile sulanmadık alan bırakmayacağız.

Küçük menderes ovasında sulama kanalları hızla yapılmakta ve birkaç yıl sonra 196 bin 500 dekar alan sulanmaya başlayacak. Bademli barajımızın da sulama kanalları ihalesi yapıldı ve çalışmalar başlıyor.

Köylümüzün kazancı artacak, Bölgemiz kazanacak. Yeni yapılmakta olan duble yollar, Demiryolları, Organize Sanayi bölgesinin canlandırılması hedeflerimiz arasında.

AKTAŞ BARAJININ DA SULAMA İHALESİ YAPILDI

Bugün de buradan sizlere müjde vermek istiyorum ve İnşaatı devam eden ve 50 milyon liraya mal olacak Aktaş barajımızın da sulama kanalları ihalesi yapıldı. Üreticilerimize hayırlı olsun.” dedi

Editör: Haber Merkezi