Haber: Nazif Harupçu

 

Cumhuriyet’in 90. Yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Ödemiş’e bağlı Bademli Beldesinde de kutlamalar gerçekleştirildi. İlk tören sabah saatlerinde belde meydanında protokol üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilirken, öğleden sonra da beldenin muhtelif yerlerinde kutlama etkinlikleri sürdürüldü.

 

“İSTİKLAL MÜCADELESİNİ ZAFERLE NETİCELENDİREN BİR MİLLETİZ”

 

Bademli Belediye Başkanı Selahattin Kundak tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Kundak konuşmasında, “Millet olarak büyük zafere ulaştığımız kutlu milli mücadelemiz olan cumhuriyetimizin ilan edilişinin 90. yıldönümünü aynı gururla, heyecanla ve coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Farklı dil, inanç ve kültürlerini bir arada yaşatan, bizi birbirimize sarsılmaz bağlarla bağlayan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olarak en zor şartlara ve bütün imkânsızlıklara rağmen hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayan, bağımsızlığından asla taviz vermeyen, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü istiklal mücadelesini zaferle neticelendiren bir milletiz. Milletçe, bu güven ve istikrar ortamını koruyarak birlik ve bütünlüğümüze, demokrasimize, barışımıza, kardeşliğimize sahip çıkmaya, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasal tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyoruz” dedi.

 

TÜRK BAYRAĞI DAĞITILDI

 

Öğleden sonrada Turgutlu mehteran bölüğü tarafından Belediye önünde, Yaka Çelebi meydanında, Çarşı meydanında, Pazar yeri meydanında konserler verildi. Akşamına da fener alayı, havai fişek gösterileri ile Cumhuriyet şöleni tertiplendi. Belediye Başkanı Selahattin Kundak öğrencilere Türk bayrağı dağıttı. Cumhuriyet şölenine Bademli halkı da yoğun katılım gösterdi.

Editör: Haber Merkezi