HABER: NAZİF HARUPÇU

Ödemiş Belediyesi tarafından projesi hazırlanan “Annem Bilgisayar öğreniyor” kursu Bademli mahallesinde tamamlanarak kursiyerlere sertifikaları verildi.

Ödemiş Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile bundan 5 ay önce başlatılan ve ilçenin çeşitli mahallelerinde başlatılan kursların Üçüncüsü de Bademli mahallesinde mobil araçta eğitim verilerek sürdürüldü.

Bademli mahallesindeki kurs tamamlanarak Belediye parkında düzenlenen törenle 80 kursiyere belgeleri verildi.

Burada düzenlenen törene Belediye Başkanı Mahmut Badem, Halk Eğitim merkezi müdürü Yunus Ergin, Bademli mahallesi muhtarı Ahmet Baş, Bademli Şükrü Saraçoğlu İlkokulu müdürü Nuri Erdoğan, Ödemiş Belediye Meclis üyeleri, Halk Eğitim merkezi kurs öğretmenleri ve Bademlili kursiyer bayanlar katıldı.

Burada konuşma yapan Belediye Başkanı Mahmut Badem şunları söyledi, “Bugün sizlerle olmaktan son derece mutluyuz. Bize ne zaman ihtiyacınız olduğunda sizlerin her zaman yanındayız.

Biz Halk Eğitim merkezinin klasik kursları dışında, İnsanlarımızı biraz daha hayata hazırlayarak ve gelecekte de gençlerimiz ve genç kızlarımızı Daha donanımlı bireyler olarak görmek istiyoruz. Sizler isteyin bizlerde istediğiniz kursları açalım. Her türlü konuda yanınızdayız. Beldenin sınıf atlaması için çalışıyoruz. Sizleri ilgilendiren, Ödemiş’te Veterinerlik sınıfı açtırdık. Hayvancılığın önemli olduğu bölgede ara eleman istihdamı önemli olacak. Birgi’de restorasyon bölümü açacağız.

Ödemiş’te doğalgaz gelecek ve daha sonra beldelere gelecek” dedi.

Bayanlara istediğiniz var mı diye soran Başkan Badem’den Bademlili bayanlar içerisinde spor aletlerinin olduğu kapalı spor salonu istedi.

Bu isteği olumlu bulan Başkan Badem, “Yer tahsisinin ardından burada sizlere kapalı spor salonu da tahsis ederiz. Bunları sizlere kazandıracağız” dedi.

Bayanlar daha sonra burada Bilgisayar kurslarının bir ileri ki dönemine geçilerek Bilgisayarı kullanmayı öğrendikten sonra, İleri tekniklerinin verildiği yeni kursların açılması talebine Belediye Başkanı Mahmut Badem olumlu cevap vererek, “Sizlerde bu istek ve talep olduktan sonra, bizler sizlerin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından sertifika törenine geçilerek 80 kursiyer bayana belgeleri protokol üyelerince verildi.

Sertifika töreninin ardından kursiyerlerle toplu halde fotoğraf çekildi.

 

Editör: Haber Merkezi