Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Müzesi ilgi odağı olmaya devam ediyor.
Kuruluşundan bu yana binlerce vatandaşı ağırlayan ve her gelen konuğun ilgi ile gezdiği Kent müzesine bu hafta, Bademli Şükrü Saraçoğlu Ortaokulu yönetici ve öğretmenleri ziyaret etti.
Okul Müdürü Ramazan Göçen ziyaretle ilgili şunları söyledi, “Ödemiş’in geçmiş 300 yıllık tarihinin bugün Ödemiş müzesinde, Kültürü, tarihi, yaşayan mirasları ile birlikte sergilenmesi bizlere ışık tutan önemli unsurlar. Öncelikle bizim Ödemişliler olarak kendi tarihimizi, daha sonra da Ülkemizin tarihini bilmemiz gerekir. Geçmişi bilmezsek, geleceği görmemiz mümkün değil. Bu çerçevede Okulumuzda görev yapan 15 öğretmen arkadaşımızla birlikte, mesai bitiminden sonra ÖYKAM’ı gezme kararı aldık. Bugün bunun için buradayız.
Benim ilk işim önce öğretmen arkadaşlarımızın burayı tanıması idi.
Daha sonra da tüm öğrencilerimizin buraya gelerek örf, adet, gelenek, kültür miraslarını en iyi şekilde tanımaları önemli.
Okulumuz öğretmenlerinden İdris Karakayaoğlu, evi ÖYKAM’a bir sokak öte olmasına karşın ziyaret etme imkanı olmamış. Ve bizimle ilk kez müzeye ziyarete geldi. Kurtuluş savaşı sergi salonuna tüm öğrencilerimizi getireceğim dedi. Bundan da mutluluk duydum.
Bayan öğretmenlerimizde çeyiz ve ödemiş çeyiz odaları sergilerini beğeni ile gezdiler” dedi.

Haber: Nazif HARUPÇU

Editör: Haber Merkezi