HABER: NAZİF HARUPÇU


Ödemişliler için adeta kangren haline gelmiş ve 21 yıldır çözüme kavuşmamış olan Organize Sanayi Bölgesi, Ödemiş Belediye Başkanlığı ve Ödemiş Kaymakamlığının da girişimleri ile İZKA’dan 1,5 trilyon liraya yakın destek gelmesinin ardından çalışmalarda ciddi boyut kazandı.

Küçük Menderes havzasına büyük katkı sağlayacak olan Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları, Ödemiş Belediye Başkanı ve aynı zamanda Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Badem’in girişimleriyle hayata geçmeye başladı. Ödemiş Belediyesi, Ödemiş Ticaret Odası ve Ege Bölgesi Sanayi Odası ortaklığında ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Ödemiş Kaymakamlığı ve Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası’nın iştirakçi olarak katılımıyla hazırlanan projeye İZKA’dan 1.469.788 TL destek gelmişti.

Mahmut Badem; “5 Ocak 2015 tarihinde, travma haline gelmiş konulardan birini daha İZKA projesiyle çözüm noktasına getirdik.

Vatandaşlarımız, Beydağ Barajı’ndan sonra, demiryolunun da aktif hale gelmesiyle sözümüzü tuttuğumuzu gördüler. Bu seçimlerde de bölgemizin gelişimine büyük katkı sağlayacak olan Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi’ni faaliyete geçirmek için söz vermiştik. 21 yıl önce başlatılan çalışmayla, günümüzde hala içinde koyunların otlatıldığı Organize Sanayi Bölgesi’ni, paydaşlarımızla birlikte yaptığımız çalışmalarla devreye alarak Ödemiş için bir dönüm noktası olması için çalışacağız. Ben Ödemiş’in bir numaralı sorunun Doğalgazdan önce Organize Sanayi Bölgesi olduğunu söylemiştim. Ödemiş OSB için çok şey söylendi ve en son yaptığımız toplantıda, Bize Fabrika kurmak için 18 tane yeni müracaat var. Hepsi de 46 parsel. Merak etmeyin. Mayıs ayında enerji nakil hatları ihalesi de yapılacak” dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım ile Ödemiş Organize Sanayinin Bölgesinin Alt Yapı ihalesinin iş takviminin görüşmesi de yapıldı. 

Editör: Haber Merkezi