Son on yılın en kabalık meclisi

Ödemiş Belediyesi Mart Ayı Olağan Toplantısı Ödemiş Belediyesi Hizmet Binası Büyük Salon’unda çok sayıda kişinin katılımıyla yapıldı. Mart ayı belediye meclis toplantısı son on yılın en kalabalık toplantısına sahne oldu. AK Parti, CHP Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ile MHP yönetim kurulu düzenlenen toplantıda yerlerini aldılar.

9 gündem maddesinin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda Başkan Mahmut Badem, Oğuzların altında bulunan 1300 dekarlık alanla ilgili ÇED süreci için firmanın Perşembe Pazarı Sosyal Tesisleri’nde yapılacağı açıklanan Toplantı için yer tahsisini iptal ettiklerini ve belediyenin bu konudaki tavrının net olduğunu söyledi. Bu karar salondakiler tarafından alkışlandı.

Savaş Sokak meyhane sokağı olmaktan kurtuldu

Geçen mecliste komisyona havale ettirilen Savaş Sokak’ta bulunan içkili yerlerde düzenleme yapılması konusunda görüşülen madde damgasını vurdu. Savaş Sokak’ta yeni içkili yerlerin açılması ile ilgili ruhsat verilmemesi konusundaki madde AK Partili ve MHP’li üyelerin kabul CHP’li üyelerin red oylarıyla oyçokluğuyla meclisten geçti.

Başkan Mahmut Badem içkili yerlerle ilgili tablo vatandaşları olumsuz etkilediğini belirterek, özellikle Adnan Menderes Bulvarında evleri olanların evlerini sattığını söyledi. Badem, “ Oradaki birahaneler yüzünden evleri alan yok, kiralayan yok. 1980’li yılarda buraların boş olması sebebiyle verilen öngörü bugün bizi zor duruma sokmaktadır. İçkili yerler bölgesi ile ilgili genel bir düzenleme düşünüyoruz. Savaş Sokak’ta önlemi erken alma gayretindeyiz. Oradaki esnaflarımızı düşünmemiz gerekiyor.”

Tartışmalara sebep olan madde de CHP’li üye Özkan Akgün, yasakçı zihniyetle bu durumun aşılamayacağını, içkili yerler ile ilgili köklü bir değişiklik yapılması gerektiğini belirterek, “AK Partili komisyondaki arkadaşlarla görüş ayrılığına karşın buraların makro iyileştirme yapılarak düzenlenmesinin uygun olacağını düşünüyoruz. Böyle bir yasağı doğru bulmuyoruz. İçkili yerler bölgesi konusunda geniş ölçekte bir düzenleme yapılmasını istiyoruz” dedi.

AK Partili Meclis Üyesi Hayrettin Özbudak “Bu yasakçı zihniyet değil, bu konuda suçlamayı  sadece bu sokakta yeni içkili yerler açılmasını önlemektir. Bugün Genev yolu dediğimiz bölgedeki durum ortada. Savaş Sokak’ta gelecekte bu durumların yaşanmaması için yeni oluşumları önlüyoruz. Başka bir şey yok” dedi.

“Geleceğe miras bırakacağımız topraklarımıza sahiplenmek adına duruşumuz kesin”

Ödemiş Perşembe Pazarında 5 Mart tarihinde yapılacak olan ÇED süreci toplantısıyla ilgili olarak bu toplantının iptal edildiğini belirten Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem “Biz çocuklarımızın geleceği için toprağımızla ilgili ne yapılması gerekiyorsa yaparız. Bununla ilgili tutumumu hem şahsi hem de bir belediye başkanı olarak belirtmiştim. Ödemiş Belediyesinden çeşitli nedenlerden dolayı bu salonu istiyorlar, bizde burayı hizmete sunuyoruz. Perşembe Pazarı’ndaki tesislerden yararlanmak isteyen bir vatandaş ya da şirket başka bir isimle tanıtım toplantısı yapacağını belirterek bu yeri kiralamış. Altın madeni ya da ÇED süreciyle ilgili hiçbir görüşme geçmemiş. Kaymakamlık’a bu konuda yazımızı yolladık. Biz kesinlikle böyle bir toplantıya yer vermiyoruz. Perşembe Pazarı aynı gün ve saatte başka bir sivil toplum örgütüne tahsis edilmiştir. Belediyemizin bu konudaki tavrı nettir. Kentin herhangi bir yerinde geleceğe miras bırakacağımız topraklarda yapılmak istenen bu tarz girişimlere karşı duruşumuz bellidir. Biz gereken hamleyi yaptık. Kurumsal görüşümüzü yazılı beyanla ilgili kurumlara aktaracağız.”

Ödemiş Belediyesi kurumsal görüş beyan etmeli

Özkan Akgün “Geçtiğimiz Pazartesi 1 haftalık ÇED süreci geçti. Tutumunuzdan dolayı size bu konuda çok teşekkür ederim. Konuyla ilgili olarak ÇED süreci devam ediyor. Tehlikeli bir sürece girildi. Ancak artık bir noktaya geldik. Bu alanlarla ilgili Çobanlar sağında ve solunda, Oğuzların altında bulunan 1300 dekarlık alanda içinde çeşitli maden aramalarının valilik tarafından buradaki ekolojik düzenini bozar denmesiyle olmayacağını düşünmüştük. Rahatlamıştık. Ardından alan artırmayla tekrar ÇED sürecinin başladığını duyunca ne oluyoruz diye düşündük. Ödemiş Belediyesi’nin bilimsel araştırmalara da dayanan bir kurumsal görüş beyan etmesinin gerekiyor. Gelecekte oluşacak girişimlere karşı da önemli bir tavır sergilenmiş olacaktır.”

MHP’li Belediye Meclis Üyesi Anıl Selek, Ödemiş Belediye Başkanına göstermiş olduğu duruştan dolayı teşekkür etti.

Kurumsal görüş beyanı da oybirliğiyle meclisten geçti. 

Editör: Haber Merkezi