Cuma günü yaşanan darbe girişiminden birkaç gün önce yurt dışına çıkan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, önceki akşam yurda döndü.

Badem, döner dönmez Belediye Meclis üyeleri ve çalışanları ile beraber Konak Meydanı’ndaki demokrasi nöbetine destek için geldi.

Başkan Badem,  yurt dışında olmasına rağmen ilçedeki koordineyi sağladı. Demokrasiye sahip çıkılması adına mesajlar göndererek tüm Ödemiş halkına demokrasiye sahip çıkmasını istedi.

Başkan Badem, İzmir’de demokrasiye sahip çıkan kitleyle nöbet tutarken, ilçede de darbe girişiminin 5.günün de çeşitli etkinliklerle demokrasiye sahip çıkıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm yurtta darbeye karşı protestolar tüm hızıyla devam ediyor. Ödemiş Ulus Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, ellerine Türk Bayraklarını alarak meydanlara koştular.

Vatandaşlara AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, AK Partili Belediye Meclis üyeleri ve AK Parti İlçe teşkilatı destek verdi. Düzenlenen etkinlikte önce ölenlerin anısına saygı duruşu yapıldı ardından İstiklal Marşı okunarak  “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganlarıyla Ulus Meydanı inletildi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem; “15 Temmuz’da başlayan darbe teşebbüsünün ardından Türkiye, İzmir, Ödemiş demokrasiye sahip çıkıyor. Ödemiş 1919 yazında yaptığı direnişini bugünde demokrasi düşmanlarına karşı gösteriyor. Kendi insanına mermi sıkacak kadar küçülenlere direniyor. Bugün Türkiye darbe yapanlara değil, darbeyi yapanlara karşı durabilen bir ülke olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Bundan sonra darbe değil yaşam standartı yükselen, büyüyen bir Türkiye olarak anılacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nde bugüne kadar 1960,1971, 1980, darbelerinin yaşandığı dönemlerde hiçbir zaman Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalanmamıştı. Düşünün bir polis merkezi 47 şehitle ayakta kaldı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Başbakanlık bombalanıyor. Boğaz Köprüsü tutuluyor, her taraf ayakta Allah’a hamdolsun. İnsanlarımız hala sokaklarda “dur” demeye devam ediyorlar. Biz de her akşam olduğu gibi bu akşam da Ulus Meydanı’nda demokrasi nöbetindeyiz. Dün akşam İzmir’deydik bugün de buradayız. Tüm Türkiye’ye teşekkür ediyorum. Ödemiş Belediyesi olarak insanlarımıza hizmet etmeye sabah 07.30’da mesaiye başlıyoruz. Akşamda uluyan çakallara karşı demokrasi nöbeti tutuyoruz, meydanlardayız. Pensilvanya’dan uluyan çakallara karşı burada nöbetteyiz” dedi.





Editör: Haber Merkezi