HABER:GAMZE ONAN 
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Belediyesinde çalışan kadrolu işçilere, sendika ile yapılan anlaşmanın ardından yapılan zam müjdesini Belediye YSE şantiyesinde verdi.

2018 Mart ayına kadar geçerli olacak bir yıllık sözleşme imzaladıklarını belirten Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, “Bir süre konuştuktan sonra bugün 2018 Mart ayına kadar geçerli toplu iş sözleşmesini bir uzlaşma ile bugün bitirdik. 2014 Mart ayını hatırladığınızda 75 günü bulan gecikmeli alacaklar veya bakıldığında geriye dönük 2- 2 buçuk yıllık gibi ikramiyeler bekliyordu. Bugün hiç değilse sadece 2016 yılından bir iki alacağınız var. Aslolan sizin paranızın düzenli ödenmesi. Bunun için zor şartlarda da olsa çalışanın teri soğumadan parasını ödemek 1 numaralı kuralımız. Pek çok şeyden vazgeçtik fakat sizin paranızı zamanında almanızdan vazgeçmedik. Benim bütçem %5 zammı uygun görüyordu fakat %8’lik bir zam geçekleştirildi. Bu konuda Bürhanettin Bey ile görüştük, bugün endisi bana sizin selamınızı, gülen yüzünüzü getirdi. Evinize götüreceğiniz bir lokma ekmekte bizimde bir parça daha katkımız olması gerektiğini değerlendirdik. Bir yerlerden kısıp çalışanımıza vermeyi uygun gördük. Sizler sokakta hizmet ediyorsunuz her şey hakkınız. Keşke şartlarımız daha iyi olsa sizi daha iyi şartlarda, daha iyi durumda çalıştırabilir hale gelsek, ama dediğim gibi önemli olan 50 TL-100 TL fazla alırsınız ama bunu gecikmeli almaya başladığınız zaman önce bizim sonra belediyemizin itibarının yerle bir olduğunun göstergesidir. Bu itibarı asla yere düşürmeyeceğiz. Haklarınızı her türlü ödemeye çalışan biz olacağız. Hayırlı olsun.”

Çalışanların hatırını Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’e ilettiklerini belirten Hizmet-İş İzmir il başkanı Bürhanettin Barbak, “ Yapılan sözleşme 1 yıl geçerli bir sözleşmedir. Biliyorsunuz Büyükşehir Yasası çıktıktan sonra, ilçe belediyelerinin birçok geliri kesildi. Ancak bunun düzeltilmesi için şu anda mecliste bir taslak çalışması var. Belki yakın bir zamanda da bu kanun düzeltilecek. Böylece ilçe belediyelerinin de kaybettiği bir takım gelirler geri dönecek. İnşallah bu kanun çıkar önümüzdeki yıl arkadaşlarımızın sosyal seviyelerini daha da yükseltici bir sözleşme imzalarız. Belediye Başkanımıza iyi niyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi