Badem Boşnakları makamında ağırladı

Ödemiş Balkan-Boşnak Kültürü Dostluk Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’i makamında ziyarette bulunarak çiçek takdim ettiler. Boşnaklarla makamında bir süre sohbet eden Başkan Badem, Boşnak Kültürünü yakından tanıdığını eşinin de bir Boşnak kızı olduğunu söyledi.
Ziyaretten memnun kaldığını belirten Başkan Badem “ Boşnak kültürü çok özel bir kültürdür. Osmanlıdan günümüze Boşnaklar bu kutsal topraklar için kanlarını hiç düşünmeden feda edecek kadar cesurlardır. Türkler ve Boşnaklar yüz yıllar boyunca bu topraklarda kardeşçe ve barış içinde kültür alışverişinde bulunarak yaşamışlardır. Bu güzel ziyaret için Boşnak kültürünü yaşatmak isteyen derneğimizin değerli üyelerine teşekkür ediyorum Bizde kısıtlı imkânlarımızla onlar için elimizden gelen bir şey varsa yapmaya hazırız.”

Ödemiş Balkan-Boşnak Kültürü Dostluk Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tuncay Satılmış “ Başkanımıza Boşnaklar derneği olarak iade-i ziyarette bulunarak kendisiyle fikir alışverişinde bulunduk.  Şahsına bizleri makamında kabul ettiği için teşekkür ediyorum.”

Kardeş şehir çağrısı

Boşnak Balkan Kültürü Dostluk, Yardımlaşma, Dayanışma Derneği üyeleri Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’e ziyareti sırasında kardeş şehir çağrısında bulundu. Dernek Başkanı Tuncay Satılmış, Karadağ Cumhuriyeti’nden bir şehirle ilçemizin kardeş şehir olması konusunu gündeme getirmesi üzerine Mahmut Badem, “Boşnak Derneği ilçemize hayırlı olsun.  Boşnakların yaşamış olduğu bölgelerden birkaç şehri görme fırsatım olmuştu. O coğrafyadan ve rahmetli Boşnak Devlet Adamı Aliya İzzet Begoviç’in mezarını ziyaretimizde çok etkilenmiştim. Benzer özelliklerimiz var. Önümüzdeki günlerde Milletvekilimiz Rıfat Sait ile ziyaretler planlıyoruz. Kardeş şehir olma konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu kararı Belediye meclisimizce birlikte almamız gerekiyor”

Haber: 
 Ayşe AKYÜZ

 

 

 

Editör: Haber Merkezi