Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle, makamında yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.

 Başkan Badem çeşitli konular hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi. Konuya Organize Sanayi bölgesi ile başladı ve Sanayi Bakanı Fikri Işık ile organize sanayi bölgesi teşviklerin çıkarılmasıyla ilgili olarak toplantı yapacaklarının müjdesini verdi. Badem basın hürriyeti içerisinde sansürsüz özgürce tarafsız eleştiriye her zaman açık olduğunun vurgusunu yaptı.

Badem “Bugün Sayın sanayi bakanımızla organize sanayi bölgesi için teşviklerin çıkarılmasıyla ilgili bir toplantı yapacağız. Basın hürriyeti içerisinde sansürsüz insanların özgürce ve aynı zamanda yansız, eşit mesafede tarafsız eleştiriye her zaman açığız”

“Denetimlerimizi yaptık; bayram tedbirlerimizi aldık”

Ramazan bayramının yaklaşması nedeniyle önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda tedbirlerini aldıklarını belirten Başkan Badem “Bundan önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda tedbirlerimizi aldık. Park bahçeyle ilgili olarak ve mezarlıklar ve mezarlık ziyaretleriyle ilgili Ödemiş Belediyesince tedbirler alınmıştır.

“Kendi çay ocağımızı bile denetledik”

Bayram hazırlıkları çerçevesinde cami, mescit temizliklerimiz devam etmektedir. Bayram münasebetiyle gıda üzerine satış yapan esnaflarımıza denetimlerimiz devam etmektedir. Bu konuda çok hassas davranıyoruz Ödemiş Belediyesi içerisinde bulunan çay ocağımızı da bu doğrultuda ayırt etmeksizin denetimden geçiriyoruz.”

  “ İşçilerimize Sendikal Haklarından Doğan Yardımları Yaptık”

 Ödemiş Belediyesi olarak işçilere sendikal haklarından doğan yardımları yaptıklarını belirten Başkan Badem “İşçilerimizin sendikal hakları olan yardımları yaptık. Bunun yanı sıra taşeron işçilerimiz için birer gıda paketi hazırlayarak hediye ettik. Bayramlaşma bayramın birinci günü Ödemiş Belediyesinde  saat 11.30 ve 13.00 arasında olacaktır. Tüm vatandaşlarımız bayramlaşmaya bekliyoruz”

 “Sıkıntının olduğu her yerin takipçisiyim”

Ödemiş Belediyesi olarak İz-Su teknik ekibe bu anlamda destek verdiklerini ve Ödemiş Belediyesinin araçlarının İz- Su’nun emrinde olduğunu belirten Başkan Badem, “İz-Su ile su sıkıntısı devam ediyor. Ödemiş Belediyesi olarak görevimiz dışında olmasına rağmen İz-Su’nun yeni kazmak istediği kuyu alanlarıyla ilgili eldeki araç gereçlere ve bizden istediği yerleri hemen tahsis ettik. Süleyman Demirel Mahallesi ve Zafer Mahallesindeki yerlerin tapusunu bile verdik. Geçici olarak da çözümlenecek olsa, Ödemiş Belediyesi olarak ellimizden geleni yapıyoruz. Sıkıntının olduğu her yerde bir şekilde konuların takipçisi olmaya çalışıyorum. Beldelerde, köylerde de su ile ilgili sıkıntılar var. Pompalarda yanmalar, bozulmalar arızalar var. Bunlar için gerekli girişimleri yapıyoruz. Bunlar için gerekli girişimleri yaparak herkesin kapsını çalıyoruz. Bizden teknik anlamda istenen varsa temin ediyoruz. Ödemiş Belediyesinin birkaç makinası aracı İz-Su’nun emrinde çalışıyor. Onlarda gerekli ilgi ve alakayı gösteriyorlar bu konuda çok teşekkür ediyorum” dedi.

    “Su paralarıyla Ödemiş Belediyesinin ilgisi yok”

Son dönemde bazı gruplar tarafından sosyal medya üzerinden su paralarıyla ilgili olarak; Ödemiş Belediyesine yüklenildiğini belirterek yapım aşamasında olan Rahmanlar Barajını 2016 yıllı içerisinde bitirip Ödemiş’in 50 yıllık su ihtiyacının bitirileceğini söyleyen Badem “Su paralarında 4 aylık bir birikim var. Takside bağlanarak çözüm bulunacaktır. Sosyal medyada görüyorum, su ile hiçbir alakamız olmadığını bilen gruplar hala; Ödemiş Belediyesi nasıl bir girişimde bulundu diye serzenişte bulunuyorlar. Geçen dönemimizde su ile ilgili bastırdığımız afişleri, Ödemiş yerel basını çok güzel sahip çıkmıştı. Kurak yıllarda gözle görülür tasarruf yaptık. Damla sulamaya teşvik etmiştik. 2016 yılında yüzde 60’ı ile rahmanlar barajı, Ödemiş’in 9,5 milyon metreküp olan içme suyunu temin ederek 50 yıllık içme suyunu çözecektir. 2016 yılı içerisinde rahmanlar barajını bitirip, Ödemiş’in su sıkıntısına çözüm bulmak benim görevimdir.”

“Vatandaşlar kovayla su taşıdıklarını bana mail atıyorlar”

 Ödemişli şimdi kovalarla kuyulardan içme suyu temin etmektedir. Bunu ben değil vatandaşlarımız bize gönderdikleri maillerde söylüyorlar “.

  “Çöp konteynırlarında en kısa zamanda yeni modeller gelecek”

 Çöple ilgili sorunum yok. Ama sistemin oturmamasıyla ilgili sıkıntımız var. Çöp konteynırlarının dışına çöp atılıyor. Çöplerin kapağını açtığımızda çöp bidonlarının içi boş ama çöp konteynırlarının etrafı çöple dolu.

Yaklaşık 3,5 yıldan beri bu kent çöp konteynırı kullanılıyor. Alışkanlıksa alışkanlık. Bir de her dönem ihmal eden bir grubumuz var. Biliyorsunuz biz geçtiğimiz dönem kül konteynırları koymuştuk. Ama insanlarımız konteynırların yerine çöp kısmına kül atmaya devam etmişlerdi. İnsanlarımızı eleştirmeyeceğiz. Ama onları daha uygun dile doğruyu anlatmaya çalışacağız. Bunun bir protesto olduğunu düşünmüyorum. Çöp konteynırlarının en kısa zamanda yeni modelleri gelecek. Daha az güç harcananı getireceğiz.”
HABER: AYŞE AKYÜZ-NAZİF HARUPÇU

 

 

Editör: Haber Merkezi