Haber: Tolga KIZGIN

İzmir’in Buca İlçesine bağlı Şirinyer Mahallesi 400 sokakta oturan ve Karşıyaka Belediye’sin de işçi olarak çalışan 34 yaşındaki işitme engelli Murat Cam, Buca Seyfi Demirsoy Hastanesin de apandisit ameliyatı oldu. 3 gün hastanede yattıktan sonra, taburcu oldu. Ameliyat sonrası 2 gün evde yatan Murat Cam fenalaşarak tekrar hastaneye kaldırıldı. Aynı hastanede ikinci kez ameliyata alınan Cam bir süre yoğun bakımda kaldı. Daha sonra yaşamını yitirmesi üzerine, ailesi savcılığa başvurdu.

“Çocuğumun ölümünü şüpheli olarak görüyorum“

Oğlunun ölümünü şüpheli gördükleri için savcılığa gidip suç duyurusunda bulunduğunu belirten 65 yaşındaki baba Kadir Cam “Oğlumu karın ağrısı şikâyetiyle hastaneye getirdik. Yapılan muayenenin ardından apandisit ameliyatı olması gerektiği söylendi ve ameliyata alındı. Ameliyatın ardından 3 gün hastanede yattıktan sonra taburcu edildi. Ancak evde 2 gün kaldı, rahatsızlığının dinmemesi üzerine hemen aynı hastaneye getirdik. Hastanede oğlumun septik şoka girdiğini, kan zehirlenmesi olduğunu söylediler. Doktorların tedaviyi ihmal ettiğini düşünüyorum. Çocuğumun ölümünü şüpheli olarak görüyorum. Durumun aydınlatılması için savcılığa başvurdum.“

Babanın gözyaşları herkesi ağlattı

Cenazede, annesi Kamile Cam (63), eşi Seda Cam ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Murat Cam’ın Cenazesi Ödemiş’in Ovakent Mahallesi Merkez Camiinde kılınan ikindi namazını müteakip, babasının ve yakınlarının gözyaşları içerisinde, Ovakent mezarlığına defnedildi. Edinilen bilgilere göre Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi ve İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları birimleri tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi.

 

Editör: Haber Merkezi