Haber: Tolga KIZGIN

Ödemiş Belediyesi ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülen “Annem Bilgisayar öğreniyor” projesinde, Demircili ve Seyrekli Mahallesi’nde kursa katılan hanımlardan başarılı olan kursiyerler sertifikalarını aldı. Düzenlenen törene Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yunus Ergin, Demircili Mahallesi Muhtarı Ülkü coşkun, Ödemiş Belediye Meclis üyeleri, Demircili ve Seyrekli Mahallesinden katılım gösteren kursiyer hanımlar katıldı. Demircili Mahallesinde düzenlenen sertifika töreninde kursiyerlere başarı belgelerini, Belediye Başkanı Mahmut Badem takdim etti. Demircili Mahallesi’nden 14, Seyrekli Mahallesi’nden 28 kişi olmak üzere toplam 42 kişi belge almaya hak kazandı. Haftada 2 gün olmak üzere, 4 haftalık bir eğitim süresini kapsayan proje, kurs için Ödemiş Belediyesi’nce temin edilen mobil kurs otobüsünde gerçekleştiriliyor. Toplam 40 saatlik süreçte eğitim tamamlanıyor.

Sosyal Belediyecilik çalışmaları devam ediyor

Belediye Başkanı Mahmut Badem sertifika törenine katıldığı Demircili Mahallesi’nde açıklamalarda bulundu. Badem, “Şunu belirtmek istiyorum. Annem Bilgisayar Öğreniyor projesinin yürütülmesinde, tüm öğretmenleriyle, alt yapısıyla, araç içerisindeki bilgisayar donanımıyla birlikte hepsi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne ait. Biz bu proje kapsamındaki bilgisayar kurslarını Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte yapılan çalışmalarla gerçekleştiriyoruz. Eğitim kadromuzu hanımlara ders vermeleri için bir şekilde mahallelere götürmemiz gerekiyordu. Bunun için Ödemiş Belediyesi olarak bir araç temin ettik. Şuana kadar 25 mahallemizde projeyi başarı ile gerçekleştirdik. Bunun için mutluyuz. Bilgisayar kullanmayı bilmeyen 540 tane kursiyerimiz de sertifika almayı başardı. Yapılan çalışmalarla insan faktörünü öne çıkartarak bu tür projeler üzerinde daha fazla çalışma yapmak gerekiyor. Belediye olarak sadece taş döşemiyoruz. Aynı zamanda yaptığımız çalışmalarla sadece insanların mahallelerde ki fiziki ihtiyaçlarını gidermiyoruz aynı zamanda sosyal ihtiyaçlarını giderip, sosyal belediyecilik yapmaya gayret gösteriyoruz. Bundan sonraki aşamalarda umarım her evde bilgisayar bulunur. Belediyemize maddi bir yük getirmeden, devletimizin katkısıyla, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün destekleriyle, Muhtarlarımızın sahip çıkmasıyla biz bu mahallelerde hep var olacağız. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yunus Ergin’e, ekibine ve Demircili Mahallesi Muhtar Ülkü Coşkuna teşekkür ediyorum“ dedi.

 

Kurs aracı Ödemiş Belediyesi’nden, Bilgisayarlar Halk Eğitim Müdürlüğü’nden

Yaklaşık 540 kişiye ulaşan ‘’Annem bilgisayar Öğreniyor“ projesi hanımlar tarafından büyük ilgi görüyor. Proje kapsamında 15 kişinin aynı anda, bir arada kurs gördüğü mobil otobüs, Ödemiş Belediyesi tarafından temin edildi. Eğitim amacıyla Otobüste kullanılan bilgisayarla ise Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılanıyor. Ödemiş Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Bilgisayar Öğretmeni Pelin Selayet, hanımlara bilgisayar eğitmenliği yapıyor. 

“5 kişi internet üzerinden hastane randevusu aldı“

Halk Eğitim Merkesi Müdürü Yunus Ergin 1 ayda, bir mahallede kursların başarılı bir şekilde tamamlandığını belirtti. Ergin, “Annem Bilgisayar Öğreniyor projesini ilk olarak annelerin, eğitim öğretim gören çocuklarının durumunu e-okul sisteminden takip etmeleri için başlattık. Daha sonra internetin faydalı diğer bölümlerini de ele aldık. Bugün Demircili Mahallesinden 3 kişi, Seyrekli Mahallesinden 2 kişi internet üzerinden hastane randevusu aldı ve belgelerini almaya gelemediler.

İlk destek Başkan Mahmut Badem’den

Ergin, “Projeyi ilk olarak Ödemiş Belediyesi ile paylaştık. Sayın Belediye Başkanımız Mahmut Badem, hizmet arşivi olduğu için sağ olsun projeyi destekledi. Belediye tarafından bir araç temin edildi. Bu tür projeler ile Sosyal Belediyecilik anlayışı ve başkanımızın da desteği ile vatandaşlarımıza her yerde hizmet edebiliriz. Proje çok hızlı gelişti. Çok fazla bir başvuru talebi var. Eylül ayının sonuna kadar kayıtlar doldu.“

 BABALARA MÜJDE

Annelerin bilgisayar kullanmasını öğrenmesinden dolayı, babalarında kurs için talepleri oluyor. Yunus Ergin, “Mahallelerde karşılaştığımız babalar proje için ‘Annelere bilgisayar kursu veriyorsunuz babalara yok mu?’ sorusunu soruyor. Çocukları ile babalar ilgileniyor gibi gözükse de, anneler her zaman daha çok ilgileniyor. Araç sayımızı 2-3’e çıkartabiliriz. Babalar içinde bir projemiz var hayata geçirmeye planlıyoruz.“ dedi.

Öncelikle Uzak Mahalleler

Ergin, “Ödemiş’in merkezinde bulunan mahallelerde ki vatandaşlar, “Kurs için bize ne zaman sıra gelecek?“ diye soruyorlar. Öncelikle uzak mahalleler ilk hedefimiz. Gerekirse vatandaşlarımızın bilgisayar öğrenmesi için 2. ve 3. aracı çıkarabiliriz“ dedi.

Muhtar Ülkü Coşkun’dan teşekkür

Demircili Mahallesi Muhtarı Ülkü Coşkun, “Annem Bilgisayar Öğreniyor projesi ilgi çekici ve çok yararlı bir proje. Mahallemizde ki vatandaşlarımız eğitim sonucu başarı belgelerini aldılar. Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’e ve Halk Eğitim Müdürü Yunus Ergin’e çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum“ dedi.










Editör: Haber Merkezi