HABER:DİLEK AYVALI

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük'ün makamında gerçekleşen buluşmada Azerbaycan Ekonomi Bakanlığı Girişimcilik Geliştirme Politikaları ve Mevzuatı Dairesi Başkanı Elchin Ibrahimov, Azerbaycan Ekonomi Bakanlığı Girişimciliğin Stratejik Gelişimi ve Kurumsal Yönetim Daire Başkanı Nijat Eyvazzadei,  Azerbaycan Ekonomi Bakanlığı Ticari İşletmelerin Denetimlerinin Düzenlenmesine Dair Birim Danışmanı Babak Mahmudov, Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehman Abbas yer aldı.

ESKİYÖRÜK, "ATATÜRK’ÜN ÇİZDİĞİ YOLDAN HİÇ SAPMADIK"

Başkan Eskiyörük Tire Süt Kooperatifi'nin 2100 ortağı bulunduğunu, 60 köydeki süt alım merkezlerinden günde 300 ton süt topladıklarını kaydetti. Kooperatifin Birleşmiş Milletler tarafından en iyi kırsal kalkınma modeli seçildiğini kaydeden Eskiyörük başarılarını şu nedenlerle açıkladı "Birbirimize inandık, güvendik, birlik olduk. Çok çalıştık, çok ürettik, çalmadık çaldırmadık. Kimseye ayrımcılık yapmadık. Kaynakları doğru kullandık. Üreticiyi koruyan bir güç olduk ve Atatürk’ün çizdiği yoldan hiç sapmadık."

GENÇLER BABA MESLEĞİNE YÖNELDİ

Tüm bunların sonucu olarak da bölgede üretimin arttığını vurgulayan Eskiyörük, "Verim yükseldi, kalite iyileşti, sanayileşme gelişti, üreticinin kazancı arttı, büyüme sağlandı, bölgede üretici güvence altına alınarak, gençler baba mesleğine yöneldi ve göç azaldı. Türkiye’nin yapısına uygun örnek bir kırsal kalkınma modeli yarattık" dedi.

Azerbaycan'dan gelen heyet başkan Eskiyörük'e Azerbaycan Bayrağı, Başkan Eskiyörük de Türk Bayrağı hediye etti.

Editör: Haber Merkezi