Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Lisesi öğrencileri her yıl gerçekleştirdikleri çeşitli bilimsel ve sosyal projelerinde toplumsal ve doğal çevrede görmüş oldukları sorunlardan şikâyetçi olmak yerine, çözüm üretmenin yolunu seçtiler. 74 kişilik kalabalık bir öğrenci grubunun işaret dili eğitimi almasının haklı gururunu yaşıyorlar. Öğrenciler Halk Eğitim Şenlikleri’nde İstiklal Marşı'nı işaret diliyle gerçekleştirdikleri gibi, Hayat Bayram Olsa adlı parçayı da işaret diline çevirdiler.

74 kişi ile işaret dili eğitimi

Okul Müdürü İlhan Koca, " Sosyal sorumluluk ve duyarlılık bilinci yüksek olan öğrencilerimiz, bu güne kadar her yıl TÜBİTAK proje yarışmalarında yer aldığı gibi, varlığını sosyal sorumluluk projelerinde de sürdürmeye devam ediyor. Öğrencilerimizin TÜBİTAK proje yarışması bölge sergisinde Değerler Eğitimi alanında 4. olan projemiz çerçevesinde 74 kişi ile işaret dili eğitimini gerçekleştirdiler. Okulumuzda ki Felsefe ve Proje Kulübü aktivitesi olarak okulumuz felsefe öğretmeni Zerrin Güngör öncülüğünde 10. sınıf öğrencilerinden Gülserin Banu Keke,  Begüm Güntekin, İrem Oruç, Melis Kuyucu, Pınar Aktürk, Kübra Dermenci ve önderliğinde geliştirdikleri sosyal sorumluluk proje çalışması ile 74 öğrencinin işaret dili eğitimi almalarını organize ettiler. Gelecekte farklı sektör ve iş alanında çeşitli görevleri icra edecek olan bu öğrencilerin ileride karşılaşabilecekleri engelleri aşmak için şimdiden çaba harcaması takdire değerdir. Ödemiş Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan işaret dili eğitimi çerçevesinde öğrencilerimizin topluma bir artı daha katmasına olanak sağladığı için Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sayın Yunus Ergin’e, müdür yardımcısı Adem Sevgi’ye ve öğrencilerimize büyük bir özveri ile eğitim veren öğretmenimiz Sayın Emel Öz'e teşekkür ederiz.”

Güngör, “ Öğrencilerimiz özveri ile çalıştılar”

Proje danışman öğretmeni Zerrin Güngör, " Yaklaşık 3 aylık verilen bir emeğin şimdi son kısmına geldik. Öğrencilerimiz büyük bir özveri ile çalıştılar. Bu süreçte okul çıkışında gerçekleştirdikleri bu eğitim ders temposu ile birlikte yorucu olsa da fedakârlık yapmaktan hiç vazgeçmediler. 11-13 Nisan TÜBİTAK Bilim Fuarımızdan bu yana çalışmalarını daha da arttıran öğrencilerimiz haklı gururumuzdur. Gelecekte karşılaşabilecekleri engelleri aşmak için emek harcayan tüm bu yürekleri kutluyorum. Toplumumuzun en temel özelliği olan yardımlaşma ve paylaşım duygusunun yaşamlarında çevrelerine yayılarak devam etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi