HABER: TOLGA KIZGIN

İzmir İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Kuran Ziyafeti projesi ile dün gece Ödemiş’in Birgi Mahallesi Aydınoğlu Meydanı Kuran sesleri ile inledi. Düzenlenen Kuran Ziyafeti törenine Ödemiş Kaymakamlığı, Ödemiş Belediyesi ve Ödemiş Müftülüğü de destek verdi. 

Kadınlı erkekli meydanı dolduran çok sayıda kişi huşu içerisinde Kuran dinleme imkânı buldular.         

Lokmalar Döküldü

Kuran okunmadan önce, meydana kurulan lokma kazanlarıyla lokmalar dökülüp davetlilere çay ile birlikte ikram edildi. Kuran okuma törenine, Kaymakam Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem,  Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Şerafettin Gölcük, İl Müftüsü Prof. Doktor Ramazan Muslu, Çevre İl ve İlçelerin Müftüleri katıldılar. Gelen çok sayıda araba nedeniyle, konukların araba park yeri bulmakta zorlandıkları görüldü.

Şehitler için dua

Törenin sunuculuğunu TRT Spikerlerinden Tarık Yenen yaptı. Bornova’nın çeşitli Camilerinden gelen 8 imamın Tasavvuf müziği eşliğindeki okuduğu Kuran dinletisinde vatandaşlar bir araya geldiler. Ayrıca diğer il ve ilçelerden gelen imamlar, Kuran’ı Kerim okuyarak vatandaşlara güzel bir gece yaşattı.  Ankara Kocatepe Cami İmamı İsmail Coşar Kuran’ı Kerim ve kaside okudu.  Şehitlere yapılan dualarla daha da anlam kazanan Kuran okuma gecesi, geç vakitlere kadar devam etti. Karşıyaka Beşikçioğlu Cami İmamı Adem Uran’ın sesiyle şehitler için dualar edildi.

Törenin son bölümünde İzmir İl Müftülüğü tarafından, katılan konuklara çiçek, Kuran ve Kuran Meali hediye edildi. 

Editör: Haber Merkezi