HABER: DİLEK AYVALI


MHP Tire ilçe başkanı seçilen Atakan Duran ilçe binasında yapılan devir teslim töreninin ardından görevi resmen devraldı. 


MHP İl başkan yardımcısı Şevket Alptekin, Ödemiş İlçe Başkanı Metin Kırlı, Bayındır İlçe Başkanı İbrahim Soğancıoğlu, Kiraz İlçe Başkanı Selim Demirel, Tire MHP ilçe yönetim kurulu üyeleri, son yerel seçimlerde MHP Belediye Başkan adayı olan Hasan Çağlı, Tire Ülkü ocağı başkanı Ali Koyu ve çok sayıda partilinin de katıldığı devir teslim töreninde konuşan MHP Tire İlçe teşkilatının yeni başkanı ATAKAN DURAN, kongrede verdikleri sözlerin arkasında olduklarını ifade ederek, "ilk hedefimiz üye sayımızı partimize yakışır sayıya ulaştırmak ve önümüzdeki genel seçimlerde partimizin oy oranını artırmak olacak. Partimizin kuruluşunun 50. yıl dönümünde yani 2019 yılındaki yerel seçimlerde de inşallah ÜçHilali Tire'de iktidara taşıyacağız" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Tire İlçe Teşkilatında 6 yıldır İlçe Başkanlığı yapan Bayram Demirel’in yerine seçilen Atakan Duran, önceki gün İlçe Seçim Kurulu’nda aldığı mazbatası ile görevine resmen başlamıştı. Duran ve arkadaşları, dün de ilçe binasında görevi teslim alarak fiilen görevlerine başlamış oldular.

Siyasi adet gereği, ‘halef-selef’ başkanlar, Bayram Demirel ile Atakan Duran arasında gerçekleşmesi gereken “devir-teslim” töreni, önceki İlçe Başkanı Bayram Demirel’in hasta olduğunu belirtip törene katılmaması üzerine, törene katılan İl Başkan Yardımcısı Şevket Alptekin’in görevi fiilen teslim ettiğini açıklaması ile gerçekleşti.

“Duran’ın üye sayısını 3 yılda 600’den 6 bine çıkarmasını bekliyoruz”

Törende Atakan Duran’ı yönetim kurulu arkadaşları yalnız bırakmadı. Törende bir konuşma yapan İl Başkan Yardımcısı Alptekin, “Geniş katılımlı ve güzel bir kongre yaşadık. Bu kongrede delegelerin çoğunun oyunu alan Atakan arkadaşımız, Tire MHP’nin yeni ilçe başkanı oldu. Tire teşkilatından beklentimiz, önümüzdeki genel seçimlerde oylarımızı daha da arttırması, 4 yıl sonra yapılacak olan yerel seçimde üç hilalli bayrağımızı Belediyeye taşıması ve 3 yıllık başkanlık sürecinde 600 olan üye sayısını 6 bine çıkarmasıdır.”

“Demirel kardeşimizin de burada olmasını isterdik”

“Bugün burada Bayram Demirel beyefendinin de bulunmasını isterdik. Kendisini aradım ve davet ettim. Fakat kendileri hasta olduklarını belirtip katılmadılar. Ama yine de ben kendisine burada bulunan herkesin önünde görev süresince verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Kendisini ve eski yönetim kurulundaki arkadaşları MHP saflarında aynı şekilde çalışıp, çaba harcarken görmek isteriz. Bu partide makamlar ve görevler gelir geçer. Önemli olan partiye sadık olmak ve hizmet vermektir.”

“Partimizin kapısı herkese açıktır”

Alptekin’in ardından söz alan yeni İlçe Başkanı Atakan Duran ise partinin kapısının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, bu vatanı seven herkese açık olduğunu, tüm Tirelileri, Tire’de yaşayanları MHP’ye gelmeye, bir çay içmeye ve tanışmaya beklediklerini belirtti. Duran, “MHP’nin üye sayısını hızlı şekilde arttırmak için çalışmalara başladık. Üye sayımızı istenile seviyeye getireceğiz. Oy oranımızı da yerel seçimlerin üstüne çıkaracağız. Bu parti gerek yerelde gerekse genelde iktidara yürüyen bir partidir. Biz böyle bir partinin mensuplarıyız. Bu bilinçle seçimlere hazırlanacağız. Teşkilatımız, yönetim kurulumuz, üyelerimiz ev ev, mahalle mahalle, köy köy dolaşıp halkla buluşacak.” dedi.

Editör: Haber Merkezi