Yeni yılla birlikte Ticaret sicil harçlarını Vergi Dairesine ya da bankalara yatırma zorunluluğu ortadan kalktı. Ödemiş Ticaret Odası Üyeleri, ticaret sicil harçlarını hizmet binası dışına çıkmadan Ödemiş Ticaret Odası veznelerinden ödeyebilecek.
Ödemiş Ticaret Odası üyelerine yönelik hizmet kalitesini yükseltiyor
Ödemiş Ticaret Odası üyeleri artık Ticaret Sicil servisindeki yaptıkları her işlem veya aldıkları belge için Ticaret Sicil Harcı yatırmak üzere Vergi Dairesi ya da bankalara gitmek zorunda kalmayacak. 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren hizmete giren Harç Takip ve Tahsil Sistemi (HTS) ile ÖTO Üyeleri yaptıkları işlemler ve aldıkları belgeler için vergi dairesi ve bankalara giderek zaman kaybı yaşamayacak. Ödemiş Ticaret Odası tahsil ettiği harçları Kanunda belirtilen usullerle Maliye Bakanlığı’na iletecek.
Konu ile ilgili Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Eriş; “Daha önce vergi daireleri ve bankalar aracılığı ile tahsil edilen ticaret sicil harçlarının, 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren Odalar tarafından tahsil edilmeye başlandı. Üyelerimize yönelik hizmet kalitesi için 2017 yılında yeni bir hizmeti daha gerçekleştireceğiz.
Üyelerimiz Gerçek kişilerin, şirketlerin ve kooperatiflerin ticari faaliyete başlamadan önce ticaret sicil kaydı oluşturmak zorundaydı. Bunun için de gerekli belgelerle ticaret sicil müdürlüklerine başvurarak işlemlerini başlatıyorlar, kayıt sırasında gerekli harçları vergi dairelerine yada bankalara yatırmak üzere gidip, yatırdıklarına ilişkin makbuzla tekrar geri geliyorlardı. Ancak zaman alan ve işlemleri çoğaltan bu uygulama yeni yıldan itibaren kaldırıldı. 2017 yılında ticaret sicil harçları çıkartılan yeni kanunla Odamız veznelerine yatırılabilecek. Üyelerimiz, odaya geldiğinde burada hem ticaret sicil harcını yatırmış olacak, hem müdürlüğün istediği belgeyi alarak zaman kaybetmeden işlemlerini bitirmiş olacak.
İki yıldır hazırlandığımız Akreditasyon çalışmaları çerçevesinde, her platformda dile getirdiğimiz harçların Odalarda tahsili konusunda yapılan bu yeni uygulamanın üyelerimiz için son derece faydalı olacağını düşünüyoruz.
Bu proje ile odamızın, çalışanlarımızın yükü artacak, ancak Üyelerimizin yükü azalacak.”

Editör: Haber Merkezi