Telefon kulübelerinin artık kimse yüzüne bakmıyor. Telefon kulübeleri nostalji oldu.

NAZİF HARUPÇU

 İnsanoğlunun hayatında vazgeçilmez en büyük unsuru olan haberleşme,

Dünyanın var olduğu süreçten gelen tüm asırlarda insanların yaşadıkları

ortamda birbirleri ile hep önemli araç oldu.

Daha bundan 40 yıl önce uzaktaki bir yakınımıza ulaşmak için postaneden hat alıp saatlerce beklenildiği günler çok uzakta değil. Ardından gelen süreçte, ev ve işyerlerine bağlanan telefonlarla birlikte haberleşme biraz daha rahatladı.

LÜKS BİR ARAÇ İKEN…

1990’lı yıllarda başlayan cep telefonları ile görüşme o yıllarda lüks bir kullanım aracı iken, ilk kablosuz ve bağımsız bir telefonla başlayan konuşma insanları bu cihaza daha bağımlı hale getirdi. Son yıllarda cep telefonu operatörlerinin yaygınlaşması ve konuşma ücretlerinin rekabet sonucu daha ucuz görüşme sağlaması nedeniyle ilgi, günümüzde tamamen cep telefonlarına yönlendirdi insanları.

NE GELEN NE ALO DİYEN VAR

Bir zamanlar ankesörlü telefonlarla görüşme yapmak için kulübelerin başında onlarca insan kuyruk oluştururken, bugün Ödemiş’in Ekin pazarı mevkiinde bulunan Türk Telekom Müdürlüğü’nün yan tarafında bulunan ankesörlü telefonların yanına ne uğrayan var, ne de ahizesini kaldırıp ‘Alo’ diyen. Telefon ankesörleri de yakın zamanda müzelik hale gelerek geçmişte hatıra yaşatan birer eser gibi müzelerde yaşayacak.

Editör: Haber Merkezi