HABER: AYŞE AKYÜZ


Ödemiş Belediyesi ve Ödemiş Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından “Annem Bilgisayar öğreniyor” Projesi Ödemiş’e bağlı Köseler Mahallesi’nde devam etti. Düzenlenen sertifika törenine Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Halk Eğitim Müdürü Yunus Ergin ve Ödemiş Köseler Mahallesi vatandaşları katıldı. Bilgisayar kursuna katılan 28 kişi sertifikalarını aldı. Düzenlenen sertifika töreninde Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem; “Ödemiş Belediyesi ve Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile “Annem Bilgisayar Öğreniyor” isimli kampanyamızla Ödemiş sınırlarına uzak kalan yeni mahallelerimizde annelerimize yönelik olarak bilgisayar kursu çalışmaları başlattık. Bundaki amacımız annelerin evde bilgisayar kullanan çocuklarının internet ortamında nerelere de gezindikleri, neler yaptıklarıyla ilgili bilgi sahibi olmaları ve internetten daha fazla yararlanmalarını sağlamaktır. Bunu da Halk eğitim Müdürümüz Yunus Ergin ile birlikte başardık. Kendisine çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum.”

Ödemiş Halk Eğitim Müdürü Yunus Ergin; “Halk eğitim müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza yönelik hayat boyu öğrenme programı kapsamında Ödemiş Belediyesinin desteğiyle birlikte “Annem Bilgisayar Öğreniyor” isimli projemizi hayata geçirdik. Bu projeyle birlikte birçok annemize bilgisayar öğrettik. Önümüzdeki günlerde Ödemiş Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği yaparak mobil anne çocuk eğitimi projemizi hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Projemize katılımlarından dolayı tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından bilgisayar kursuna katılan bayanlar sertifikalarını Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Halk Eğitim Müdürü Yunus Ergin ve Ödemiş Köseleri Mahallesi Muhtarı İbrahim Yayla tarafından verildi.

Başkan Badem sertifika öncesinde vatandaşlarla sohbet ederek Köseler Mahallesinin sorunları dinleyerek çalışmalar için gereken birimlere talimat verdi. Başkan Badem’e incelemelerinin ardından Mahalle sakini bayanların hazırlamış olduğu kahvaltı ikramında bulunuldu.

Annem Bilgisayar öğreniyor projesine katılan Köseler Mahallesi sakini 54 yaşındaki Aysel Varol, düzenlenen projeyle teknolojiyi kullanmanın inceliklerini öğrendiklerini belirtti, Ayşe Varol ; “Bizler bilgisayar kullanmayı bilmediğimiz için internet ortamında hastanelerden nasıl randevu alınır bilmiyorduk. Bankalardaki işlemleri yürütmekte bile zorlanıyorduk. Tabi bunun neticesinde ilgili yerler de uzun süre beklemek zorunda kalıyorduk. Bu proje sayesinde artık işlemlerimizi daha rahat yapacağız.”

Editör: Haber Merkezi