Kore ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla "Anadolu Odise" etkinliğinin duraklarından biri UNESCO Kenti Selçuk oldu.
Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği ile Türkiye Cumhuriyet Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle Türkiye – Kore İlişkilerinin 60. Yılı sebebiyle düzenlenen etkinlik kapsamında Efes Arkeoloji Müzesi’nde bir toplantı düzenlendi. Toplantı öncesinde katılımcı heyet Efes Antik Kenti’ni gezdi.
Anadolu Odise isimli etkinlik kapsamında Türkiye uzmanları, sanatçılar ve akademisyenlerin de bulunduğu 30 kişilik Türkiye’ye gelen ekibin duraklarından biri de Selçuk oldu. Türkiye’nin önemli tarihi destinasyonlarını gezen ekip Türkiye ile Kore arasındaki ilişkilerin tarihi sürecine vurgu yapılmasının yanı sıra iki ülkenin karşılıklı tarihi değerlerinin tanıtılması amaçlanıyor. 16 Temmuz tarihinde başlayan Anadolu Odise etkinliği 25 Temmuz’da sona erecek. 
Efes Arkeoloji Müzesi’nde düzenlenen etkinliğe Selçuk Kaymakam Vekili Dr. Hasan Tanrıseven, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Efes Arkeoloji Müzesi Müdürü Cengiz Topal, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Kültürel mirası sahipleniyoruz
Selçuk’un tarihi geçmişi, Hristiyanlık tarihindeki önemi, Efes Antik Kenti, Selçuk’un diğer önemli tarihi destinasyonları üzerine konuşulan toplantıda bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Ören yerleri ve müzecilik uzmanlık alanı gerektiren bir konu olduğunu biliyorum. Gerçekten var olan değerlerin korunmasına yönelik tarihten gelen bir misyonu üstlenen insanlarız. İnsanlığa var olmuş tüm kültürel değerlerin korunması manasında tarihimiz boyunca hep olumlu örnekler ortaya koyduk. İlçemizde de birçok dönem ve kültüre ait eserler vardır. Merkezi yönetim olarak da, kültürel yönetim olarak da bu eserleri çok önemsiyoruz” dedi.
Din ve inanç özgürlüğüne her zaman önem verdiklerinin altını çizen Başkan Bakıcı; 60 yıla dayanan Kore Türkiye ilişkilerinin tarihsel süreç içerisinde her zaman önemli olacağını vurguladı.  Katılımcı heyet daha sonra Efes Arkeoloji Müzesi’ni gezdi. 

Editör: Haber Merkezi