HABER: Yüksel BALCI

Sık sık şehit cenazelerinin geldiği bir dönemde, Ödemiş’in Emmioğlu Mahallesi Gençlik Caddesi 109 numaralı evde asker yemeği vardı.  Konuklar, bir geliyor bir gidiyordu. Bu evde, konuklara verilen asker yemeğine, tanıdıklar ve dostlar yanında, 95/4 tertip 15 asker adayı da davet edilmişti.  Mevlit, ilahiler ve kuran okunmasından sonra,  tüm şehitler için dualar edildi.

Kurulan masalarda,  konuklara çorba,  et yemeği, keşkek, pilav salata ve irmik helvasından oluşan yemekler ikram edildi.

Daha sonra,  ülkenin çeşitli yerlerine vatani görevlerini yapacak olan kimisi nişanlı, kimisi evli, yağız delikanlı vatan evlatları,  kırmızı beyaz renkli asker yazmalarını boyunlarına takarak, farkındalık yarattılar. Asker adayları, bayrağımızın rengini üzerinde taşıyan asker yazmalarıyla davul zurna eşliğinde, harmandalı, Ege yöresi zeybek oyunları, roman havalarıyla trafiği durdurarak coştukça coştular.

Analar Gözyaşı Döktüler

Ana kuzuları, birbirinden güzel oyunlarla adeta gönülleri fethedip büyük bir neşeyle oyun oynarken, bazı anaların gözyaşlarını sildikleri gözlendi.  3-6 Kasım tarihleri arasında askere gidecek gençlerin 15ni şöyle sıralayabiliriz.

Mustafa Kuzucuk Tokat Merkez, Serkan Keskin Ankara Etimesgut, Serhat Çatlı Burdur Merkez,  Anıl Keskinoğlu  Hatay  İskenderun, Yasin  Yerdelen Tokat Merkez, Tolga Dinç Burdur Merkez, Aykut Tutak Manisa Merkez, Zeki Selek Tokat Merkez, Musa Yıldız  Manisa Merkez, Ömer Çoban  Manisa Merkez, Serkan Dalcıoğlu Tokat Merkez, İsmet Beşinci  Ankara Etimesgut ,Harun Dinmez Sivas Merkez, Yücel Erkoç Manisa Kırkağaç, Kadir Ekrem Sivas Merkez acemi birliklerinde vatani görevlerini yapacaklar.

 

 

Editör: Haber Merkezi