HABER: NAZİF HARUPÇU


Ödemiş’te 2007 yılından beri Fotoğraf stüdyosu bulunan Mehmet Irgaç, kendini bu alanda geliştirerek, Türkiye’de yapılan yarışmalara katıldı ve onlarca derece aldı. Bununla yetinmeyen Irgaç, Uluslararası yarışmalara da katılmaya başladı. Bu sene Amerika’da Lasvegas eyaletinde WPPI tarafından MGM Grand otelde düzenlenen fotoğraf yarışmasında 30 bin kişi arasından, Türkiye adına girdiği yarışmada dördüncü oldu.

Başarılı fotoğraf ustası Mehmet Irgaç şunları söyledi, “Ödemiş’te 2007 yılında fotoğraf stüdyosu açtım. Bu süreçte, Müşterilerime daha iyi ve daha mükemmel fotoğraflar sunmak üzere eğitim almaya başladım.

Bu çerçevede sürekli fuarları takip ettim. Seminerlere katıldım. Bu konuda kendimi geliştirmek için de yabancı hocalardan eğitim aldım.

Son 2 yıldır da Gelin-damat fotoğrafçılığı dalında eğitim veriyorum.

WPPI tarafından düzenlenen yarışmalara da 2 yıldır Türkiye’den katılıyorum. Bu yarışmalar sonucu bu kuruluşa üye oldum.

Son 1 yıldır da WPPI’ya gelin-damat fotoğrafları gönderiyorum.

2014 yılı içinde yapılan çalışmalar değerlendirildi. Bu kuruluşun her yıl düzenlediği baskı-print yarışmasına da katıldım. Bu yarışmaya dünyanın çeşitli ülkelerinden 30 bin kişi baskılı fotoğraflarını gönderdi.

Bu yarışma sonunda dereceye girenleri WPPI kuruluşu Amerika’ya davet etti. 3700 baskılı fotoğraf arasından ilk 100’e giren fotoğrafçılar olarak Laswegas eyaletinde MGM Grand otelde bir araya geldik.

8 günlük programın 5 günü seminerle geçti, 2 gün Fotoğrafçılık fuarı ve son günde yarışma yapıldı. Bu yarışmada ilk 100 arasından ilk 10’a girdim. Jüri bu kez ilk 10 arasında eleme yaptı.

Bu elemelerde Birinci yarışmacı Amerika’dan, İkinci yarışmacı Japonya’dan, Üçüncü yarışmacı Malezya’dan ve Dördüncü olarak Yarışmacı ben Mehmet Irgaç Türkiye adına dereceye girdim.

Bu yarışmanın ardından WPPI kuruluşun da ben normal üyelikten Assocıate

Üyeliğine yükseldim.  Ve Burada ayrıca Mükemmeliyet onur ödülü verdiler.

Hedefim Birinciliğe Ulaşmak

Önümüzdeki yıl yine yarışmalar var. Bu yarışmalara yine katılacağım.

Bundan sonraki hedefim Birinciliğe ulaşmak. Bunun yanında, Uluslararası düzeyde bir Türk fotoğrafçısı olarak meslektaşlarıma eğitimde vermek istiyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi