Amatör Kümede top koşturan Çırpı Doğanspor ile Ödemişspor arasında oynanan maçta korkulu anlar yaşandı.

Ödemişspor’un sol açık oyuncusu Mustafa Yıldız, ters bir hareketle sakatlanınca yere yığıldı. Korkulu anların yaşandığı maçta sporcusunun ilk yardımına sağlık görevlisi koştu. Kırık ve çıkığın olmadığını kasık yırtılması olabileceğini belirten sağlık görevlisi oyuncunun hastaneye götürülmesini istedi. Bunun üzerine hemen harekete geçen Ödemişspor Antrenörü Yılmaz Horasanlıoğlu, hemen 112 ambulans servisinden yardım istedi. 112 acil ambulans çağrı hizmetleri nöbetçi doktorunun bu tür olaylar için ambulans gelemeyeceğini, kendi imkânlarıyla hastaneye gitmelerini belirtmesi üzerine öfkelenen Horasanlıoğlu, Sol açık Mustafa Yıldız’ı kendi araçlarıyla Ödemiş Devlet Hastanesi’ne götürdü. Hemen ağrı kesici yapılıp sancıları dindirilen Yıldız için emar randevusu verildi. Mustafa Yıldız’ın durumunun kontrollardan sonra netlik kazanacağı belirtildi.

Olayın spor camiasında duyulması üzerine 112 ambulans hizmetlerine tepki yağmaya başladı. Gençecik bir sporcunun böyle acil durumlarda sancı çektirilmemesi gerektiği belirtildi.
Ambulanslar hizmetlerinin 2,5 sayfalık bir yönetmelikle çalıştığını belirten acil çağrı ekipleri ise, “Hizmetlerimiz daha acil durumlar için hizmete hazır bekliyor. Sporcunun hayati tehlikesi yoktu. Kanaması ve kafa taravması gibi durumları yoktu. O nedenle ambulans gitmedi” dedi.

Editör: Haber Merkezi