-Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem 8 ayın değerlendirmesini yaptı

-Başkan Badem, “Gelirlerimiz düşmesine karşın 8 ayda 10 milyon lira borç ödedik”

  

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından geçen 8 aylık süreyi değerlendirerek basın mensupları ile bir araya geldi.

Başkan Badem basın açıklamasını konular halinde yaptı.

Başkanın açıklamalarından satır başları şöyle,

8 ayda 10 milyon lira borç ödedik

Belediyeyi yine halkın ayağına taşıyacağız

İmar revizyonu ile 50-60 yıllık sorunlar çözülecek

Altın madenine geçit vermeyeceğiz

Organize Sanayi bölgesi hayata geçirilecek

Kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattık

Organize Sanayi için 1,5 milyon lira İZKA’dan onaylandı

Esnafa ve vatandaşlara öncelikle borçlarımızı ödemek için kredi kullanacağız

Cumartesi pazarını kaldırmayacağız

Zarar eden Ahrandı aile gazinosu 10 bin lira kâra geçti

Belediye Bankamatikçileri ve israf ortadan kalktı

Yeni otogarın açılması için Büyükşehir Belediyesini bekliyoruz

Doğalgazla ilgili çalışmalarımız devam ediyor

İş makinelerimiz 74 köye ulaşıyor

Kentin tüm elektrik hatları yer altına alınıyor

Çağrı merkezi, 200 gence iş istihdamı sağlayacak

 

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi, “Nisan ayının başından itibaren çalışmaları ele aldığımızda, 2015 yılından itibaren önümüzdeki 4 yıllık performans planlarını hazırlayıp yol haritası çizdik. 2015 daha net halde ve gözle görülür şekilde olacak. Bildiğiniz üzere, belediyenin borçları ile alakalı olarak geçtiğimiz meclis toplantısında, 10 milyon lira kredi alacağımızı belirtmiş ve konuyu meclis gündeminde ele almıştık, Bu bizi rahatlatacak.”

Yeni belediye hizmet binası 2 ay içinde hizmete girecek

Badem, “Eski adliye binasının tahsisi ile birlikte, Cumartesi gününden itibaren temizlik çalışması başlattık. İki ay içerisinde burada hizmet vermeye başlayacağız. 6 ayrı yerde olan hizmet alanlarının bir noktaya toplanması ile vatandaşın ayağına hizmeti daha kolay şekilde getirmiş olacağız. Daha önemlisi, İnsanların Belediyeye ve Belediye Başkanına ulaşmaları daha rahat olacak. 2009 projemizde buydu. Kaynak israfı olmadan O dönem bunu çözecektik.”

Yeni imar revizyonu gündemde

Badem, “Büyükşehir yasası ile köy ve beldelerdeki yapılaşmayla ilgili 10 ayrı proje ve hayvan damları ile ilgili projeler de hazırlanmakta.

74 köydeki 200 başa kadar hayvan damları projelerine destek vereceğiz.

Diğer bir konuda, İmar revizyonu ile alakalı. Bu konuda bazı mağduriyetlerin ortadan kaldırılması hedeflenmekte.

Kentin içindeki kamu ihtiyaçlarının sağlanması da önemli. Mesela Zafer Mahallesine okul ihtiyacı var. Bu yapılamıyordu. Yer var ancak imar planı sorunu vardı. Bu nedenle, yeni imar revizyonu ile 50-60 yıllık değişim olacak.

Kentsel dönüşüm çalışmaları var. Valilikten eski eserlerle ilgili çalışmalar için destek aldık.”

İzka Projesi onaylandı

Badem, “Diğer bir önemli konuda, Geçmiş seçim döneminde de ifade ettiğimiz gibi, Organize Sanayi bölgesi iki aşamalı şekilde ele alınacak.

Birincisi, İZKA’dan talep etiğimiz alt yapı projesi onaylandı. İZKA 1,5 milyon lira hibe desteği verecek. Diğer 500 bin lira da 4 ortak tarafından temin edilecek. Ödemiş Belediyesi, EBSO, Ödemiş Ticaret Odası ve Yatırım İzleme Birimince karşılanacak. Bu para organize sanayi bölgesinin elektrik alt yapı ve şebeke projesinde kullanılacak.

İkincisi ise Mart sonu veya Nisan ayı başlarında, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızca, Ödemiş OSB’nin diğer alt yapı hizmetleri için, Yani yol, kanalizasyon ve su gibi ihtiyaçların sağlanmasında ve diğer alt yapı çalışmalarının yapılması için de 10 milyon lira destek sağlanacak. 2015 yılında OSB’ye 12 milyon lira kaynak sağlanmış olacak.

Uzun yıllardır yaşanılan sorunun somut hale gelmesinde bizim dönemimizde başlatılan çalışmalar neticesini verecektir.”

Yeni mahallelerde sosyal projeleri de başlattık

Badem, “Başka neler yapıyoruz, seçimlerde söz verdiğimiz üzere, başta uzak mahalleler olmak üzere, Halı saha, futbol sahaları çalışmalarının ikisi başladı. Emirli mahallesi sahası bitmiş vaziyette. Kazanlı, Balabanlı mahallelerinin de,  ortak noktasında çok güzel bir yer seçilerek spor yapabilecekleri alan oluşturuyoruz.”

Başkan Badem, Cumartesi pazarı esnafa soluk aldırıyor?

Bir basın mensubunun Pazar yerleri kaldırılacak mı? Sorusuna da Başkan Mahmut Badem şu şekilde cevap verdi, “Biz yaptık oldu mantığıyla hareket etmemiz mümkün değil. Biz karar alacaksak, Bu pazarcılarımıza ve işyerleri bulunan esnaflarımıza sormak gerekir.

Ancak bizim pazaryerini kaldırma veya kapalı pazaryeri yapma gibi bir düşüncemiz yok. Ödemiş Cumartesi pazarı, Bölgenin nostaljisini taşıyan ve son yıllarda Ödemiş’e Cumartesi turizmini kazandıran yerli ve yabancı turistlerin akın akın geldiği kentimizde, kapalı Pazar yeri gibi bir düşüncemiz yok”.

Biz doğanın tahribatına asla göz yummayız

Badem, “Bize karşı son günlerde bir algı operasyonu düzenlenmekte. Yani altın madeni gibi. Bu konuda Ödemiş Belediyesi olarak, başta Belediye Başkanı olarak benim ve meclis üyelerimin ve Ak Partinin düşüncesini ve bana bağı olarak da birim müdürlerimiz dâhil olmak üzere duruşumuz belli. Bu konuda 3 ay önce ortaya çıktığında net olarak sergiledik. Sivil toplum örgütleri toplantısında da görüşlerimizi net olarak söyledik.

Buna rağmen, kafalarının arkasındaki düşünceleri ön tarafa koymaya çalışanların yaklaşımı farklı oldu ve farklı sergilendi.

O alanların, altın madeni olarak işletilmesinin önüne geçmek için, stratejik plan hazırladık. Burası avlak ve sportif alanlar olarak yer almakta. Sayın Valimizin Ulusal gazetelerde çıkan beyanı da var.

Hiç kimseye de altın madeni ile ilgili peşkeş çektirmeyiz”

Borç içindeki Ahrandı Gazinosu kâr etmeye başladı

Badem, “Öte yandan, Ahrandı Aile Gazinosu 110 bin lira zarar eden bir kurum iken, Bugün ayda 10 bin lira kâr eden bir kurum haline getirdik.

Hedefimiz, bundan sonra da kâr eden bir tesis haline gelmesi.

Cebinde rakı şişesi ile gelip orada hizmet almaya çalışanlar oldu ama bunu yapamayacaklarını da ifade ettik. Bugün bir başka restorana gitse O kişiler ve cebinde rakı şişesi koyup hizmet almaya çalışsa kabul eder mi işletmeci, kabul etmez. Biz burada personele maaş, sigorta, işyerinin masrafları var iken sizin kabul etmeniz mümkün değilse, Bizim hiç olamaz.”

Geldiğimiz günden beri 10 milyon lira borç ödendi

Badem, “Göreve geldiğimiz günden beri yaklaşık olarak 10 milyon lira borç ödedik.

Yaşam devam ediyor ve 6 milyon lira yeni borçlanma yaptık.

Borcumuz 24 milyon liraya indi.

Bankamatikçiler vardı ve bunları da hallettik. İmkânlarımızı israfsız şekilde sürdürerek, dar bütçemize rağmen hem borç ödüyoruz, hem de yeni hizmetler için borçlanmaya gidiyoruz.”

İZSU Hamamköyde sulama kuyusuna izin vermedi

Badem, “İZSU bizden aylık 12 milyon lira bütçesi olan bir kurumu devraldı.

Hamam köyde kamu imkânları ile yapılan içme suyu tesisinin yanında

50 KW’lık trafo var. Kaymakamlığımız 30 Mart öncesi birde sulama suyu pompası hazırladı. Kablosunu da trafo başına kadar getiriyor. Ama abone olmaya süre yetmiyor. Abone alacağız dedik ve yazı yazdık,

 İZSU hayır diyor ve kabul etmiyor. Gerekçe olarak da teknik ekiplerimiz yerinde yaptıkları inceleme sonunda söz konusu trafodan besleme yapılmasını uygun bulmamıştır diye bize yazı yazıyor. İZSU’nun Ödemiş’teki yaklaşımı da budur. Biz her istediklerinde ve her türlü imkânı gece gündüz, hatta su baskını ve sel baskınında, Onların yapması gereken hizmetleri biz onlar adına yaptık. Bunu da kamuoyunun takdirine sunuyorum.”

Biz masraflardan kaçıyoruz

Badem, “Kültür Bakanlığına ait olan bu hizmet binasına 1 milyon 300 bin lira masraf yapıldı. Biz eski adliye binasına taşınırken masraf yapmamaya ve boya, badana ve tadilatlarla işi çözmeye çalışacağız. Meclis salonumuzda biraz tadilat olacak.

Eski Otogar yerinde, Belediye Hizmet binası projesi 74 bin nüfusa göre idi. Şimdi Ödemiş 99 mahalle ve yeni şartlarda norm kadrolarda müdürlükler oluştu. Bu haliyle O proje uygulanamaz.”

Yeni otogar, Et entegre ne olacak?

Badem, “Belediye sarayı projesi 12 milyon lira. Ödemiş’e yakışacak proje olmadıktan sonra hiç anlamı yok. Ben bu parayla, Kırsaldaki vatandaşlarımızın işlerini görmeye çalışırım. Biz çınar ağacı altında bir tahta masa ve sandalye ile de hizmet görürüz ama Köylümün, kentlimin acil ihtiyaçları var iken bu parayı harcamak da bence iş değildir.”

Yeni Otogarın açılmasını bekliyoruz

Badem, “Mevcut otogarın açılması için Büyükşehir’e yazı yazdık. Garajın önüne kadar karayollarına asfalt yaptırdık. Arka yolu da siz yapın dedik. Ve hizmete alalım dedik 2 aydır cevap yok.

Büyükşehirde geçiş sürecinde dalgalanma olacak. Ama 3-5 yıl sonra bu sistem yerine oturacak.”

Neden krediye başvurdunuz?

Badem, “İller Bankasından proje alacaksanız size bunu verirler. Ama benim bugünkü şartlarım farklı. Siz 27 milyon borcu bir şekilde döndürmeniz lazım. Alacaklar noktasında beldelerden var. Lojman kirası, dükkân kirası gibi. Adam oturmuş ve gitmiş parasını da ödememiş. Bu hemen gelecek bir para değil. Alınması da mümkün gibi görülmüyor. İcra takibi devam ediyor ve ne kadar sürede alınır, tarihi bile belli değil. Büyükşehir’e geçince gelir de azaldı. Ödeyecek olanlar zaten ödüyor. Kira alacakları var, 5 bin 10 bin 17 bin lira, 37 bin lira. Özellikle beldelerde bu sorunlar var. 5 yıl, 10 yıl hiç para alınmamış.

Ben piyasaya olan borçları ödemek zorundayım. Sokaktaki insanın borcunun ödenmesi, Belediyenin de itibarının kurtarılması gerekli.”

Doğalgaz ile ilgili söz vermiştiniz. Bu ne durumda?

Badem, “Doğalgazla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Biz belediyenin kendi imkânlarından fazla, merkezi hükümetten destek alarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.  Çok basit, Karayollarına yolları yaptırdık ve maliyeti 2 milyon liranın üzerinde. En önemli projelerden birisi Organize Sanayi bölgesi idi ve bunu 2015 yılında göreceksiniz.  Bayındır-Ödemiş arası bölünmüş yol çalışmaları devam ediyor. Üniversite ile ilgili rektörümüzü Çarşamba günü Ödemiş’te ağırlayacağız. Birgi de restorasyon bölümünün açılması için çalışacağız. Beydağ barajı su kanalları ve toplulaştırma çalışmaları devam ediyor, Bademli barajının yeniden ihale süreci devam ediyor. Verdiğimiz sözlerin arkasındayız. 5 yıllık süreçte bunları hayata geçirmeyi hedefledik.

Çağrı merkezi projemiz 2015 yılında hayata geçecek. Bizim için önemli proje. 200 gencimize iş istihdamı sağlanacak.”

İş makineleri 74 köyde çalışıyor

Badem, “İyi bir iş makinesi ekipmanımız var. İş makinelerimiz 74 köyde çalışıyor. Bu yönde bir sıkıntımız yok.

Ödemiş’in tüm orta ve yüksek gerilim hatları yer altına alınıyor. 2009’a kadar kısmen yapıldı ve bu tarihten sonra yavaş ilerledi. Ancak bizim girişimlerimizle çalışmalar hızlandı”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi