HABER:MELİKE DURAKLI


Dr. Mustafa Bengisu Caddesinde Sarraflık yapan Mehmet Taşlı ’ya altın fiyatları konusunda, sorduğumuz soruya Taşlı şöyle cevap verdi;   “Yaz mevsimi gelmesiyle birlikte düğünler artış gösterdi. Bununla beraber hediyelik olarak alınan çeyrek altın ve ziynet türleri satışında belirli bir miktar artış oldu. Piyasada ziynet ve çeyrek altın sıkıntısı bulunmamaktadır.”

Taşlı “Bu arada çeyrek altın fiyatları 165 – 170 fiyatları arasında bulunmaktadır. Dünya piyasalarında altın ONS(31,1) fiyatının belirgin oranda düşmesine rağmen, iş piyasasındaki döviz fiyatlarının yüksek oluşu, altının TL fiyatının aşağıya düşmesini engellemektedir. Önümüzdeki günlerde altın fiyatlarında çok aşırı fiyat hareketi beklememekle birlikte, 22 ayar bilezik fiyatı 90 – 105 TL aralığında olmasını tahmin etmekteyiz.”

Fiyatlar Yatırımcı ve vatandaş için halen uygun gözükmektedir

 “Ekim, Kasım ayından sonra, döviz fiyatlarında ve altının ons fiyatında meydana gelecek yükselişler altının Türk lira fiyatını yukarı çekebilir. Halen mevcut altın fiyatları vatandaş ve yatırımcı için uygun gözükmektedir.”

Editör: Haber Merkezi