“Genel merkezin kontenjanından değil, ön seçimle girmek istiyorum.”

23Aralıkta İzmir İl Başkanlığı görevinden Milletvekilliğine aday adaylığı nedeniyle istifa edecek, olan İzmir İl Başkanı Ali Engin İlçe örgütlerine ziyaretlerini sürdürüyor. Bu ziyaretlerden Ödemiş ziyaretinde Engin’e İl Başkan Yardımcısı ve Bayındır Bölge sorunlusu Levent Çılı da eşlik etti. İzmir İl Başkanı Ali Engin burada bir konuşma yaparak ön seçimin şart olduğuna vurgu yaptı.

Benim İçin Bu Görevi Taşıma Büyük Bir Onurdu

İzmir İl Başkanlığı görevini büyük bir onu ile yaptığını belirten İzmir İl Başkanı Ali Engin “Bizlere İzmir İl Başkanlığı gibi çok onurla taşıdığımız bir göreve getirdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Seçildiğimiz günden beri yaklaşık olarak 2,5 yıldan beri görevdeyiz. Biz bu sorumlulukla parti içerisindeki huzuru kardeşliği, barışı ayrım yapmadan sağladık.  Sadece iş yaparak seçimlere hazırlandık. Partiyi büyüterek, parti içerisinde hoşgörüyü sağlayarak 2015  seçimlerine hazırlanacağız. Vatandaşlarımıza partimizi anlatarak bize bugüne kadar oy vermemiş olan, önyargıyla yaklaşan seçmeni sürekli partimizle buluşturarak, ön yargılarını ortadan kaldırmalıyız. Bunu ilçe başkanımızla, belediye başkanlarımızla işbirliği yaparak yapacağız., Göreve geldiğimizden beri nerdeyse ilçe başkanlarımızın yarısı değişti. Hiç bir üyemizin hakkını yemeden ,seçimle gelenin ,seçimle gitmesi, gerektiğini söyleyerek çalışmalarımızı sürdürdük. Yaklaşık olarak 2,5 yıldan beri görev yapıyoruz. Cumhurbaşkanlığı ve yerel seçimler nedeniyle görev sürem uzadı. Partimizin yöneticilerine 25 Aralık’a kadar istifa etmesi gerektiğini belirten ön görüyle 23 Aralık Salı günü Fuardaki İsmet İnönü Fuar merkezinde yapacağım bir toplantıyla görevimi bırakacağım. Benim için bu görevi taşıma büyük bir onurdu. Elimizden geldiği kadar görevimizi en iyi şekilde yaptık.”

“Bizler için milletvekilliği konfor demek değildir; hizmet etme demektir”

 İl başkanlığı ve siyasi hayatındaki tecrübelerini Ankara’ya taşımak istediğini belirten Ali Engin “Partimizde yıllardan beri edindiğimiz tecrübeyi kentin ekonomi, Tarım, ulaşım gibi kentin önemli sorunlarını çözüm olmak ve onları takip etmek, için kullanacağız. Ben burada bir askerlik görevimi bitirip yeni bir askerlik görevine başlamak için adım atıyorum. Bizler için Milletvekilliği Konfor demek, maaş demek, ayrıcalık ve dokunulmazlık demek değildir. Biz bunu yeni ve ağır bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bu görevimizi de seve seve diğer görevlerimizde olduğu gibi onurla yapmaya çalışacağız. Partimiz bize milletvekilliği değil sade bir üye olarak kalmayı ön görürse onu da kabul eder seve seve yaparız. Çünkü siyasette sübjektif değerlerimizde vardır her şey objektif olarak beklenmez.”

 “2009 seçimlerinde Hakkım Yenildi”

2009 seçimlerinde hakkının yenildiğini belirten Ali Engin “2009 seçimlerinde İzmir’de yapılan anket yoklamalarında birinci çıkmama rağmen aday olarak bile beni koymadılar. Ama ben 2009 seçimlerinde canla başla çalıştım. Orada hakkımızın yendiğini düşünüyorum. Çünkü orada partinin seçimi vardı. Bugünde aynı şey olabilir parti haksızlık yaptı diye bunun bedelini halkımıza vatanımıza ödetmemek gerekir.”

“Yüzde 10 barajlı büyük partilere yarayan bir seçim sistemimiz var”

Yüzde On barajının seçim sistemini olumsuz etkilediğinin altını çizen Ali Engin “Bu seçim AKP İçin başkanlık sistemini geçişin ve Tayyip Erdoğan’ı Başkan yapmanın seçimidir. Bizim için ise 50 -60 yıldır gelemediğimiz İktidara gelmek. İzmir dâhil birçok ilden bakanımız ve valilerimiz, kaymakamlarımızı olsun istiyoruz. Ben bunu iyi bir çalışmayla iyi seçim kapmayası, iyi adalarıyla iyi yoldaşlıkla, elde edileceğine inanıyorum. Yüzde 10 barajlı büyük partilere yarayan bir seçim sistemimiz var. Bu durum nedeniyle AKP 2002 ‘de %34 alarak iktidara geldi. Parlamentonun %65 elde etti. Genç Parti İzmir’de ikinci oldu. Genç Parti’nin Türkiye’de aldığı oylar maalesef sistem nedeniyle boşa gitti.”

  “HDP seçim kararı Erdoğan’ı Başkan yapma Çabasıdır”

“HDP yaptığı açıklamada tek başına seçime gitmesinin aldığı karardan dolayı değil Abdullah Öcalan ve Tayyip Erdoğan arasındaki anlaşmadan olduğuna inanıyorum. HDP’yi seçim altında bırakma operasyonu olduğunu düşünüyorum. O bölgedeki bütün milletvekillerinin AKP tarafından çıkarılarak Erdoğan’ı başkan yapma çabası olduğuna % 100 inanıyorum. Yoksa son seçimlerde % 5 almış bir partinin sıfır milletvekili çıkarma riskini göze alacağına inanmıyorum. Bunun başka bir izahı olamaz.”

 

 “Erdoğan Darbe Yasasıyla İktidarda kalıyor”

“Barajın düşmesini savunuyoruz. Herkesin parlamentoya girmesini savunuyoruz. Tayyip Erdoğan bu darbe ürünü seçim yasasıyla 12 yıldan beri iktidarını sürdürmektedir. Buna örnek olarak Almayandaki Hristiyan Demokrat parti AKP kadar oy almış ama bunu sosyal demokrat bir partiyle koalisyon yaparak paylaşmıştır. Demokrasisi güçlü ve adaleti güçlü olan ülkelerde bizim gibi partiler koalisyonun bir parçası olabiliyorlar.”

 “CHP İçin Seçmenin Tercihleri Ön Plandadır”

“Seçmenin oy verme eyleminde ekonominin ön planda olduğunu unutmamak lazım. Seçmenin tercihleri önemli, seçmen birinci derecede nasıl çocuğum iş bulabilir? nasıl ürünümden para kazanırım ?hesabını yapıyor. Aile sigortası ve kartla isteyen dileyen doğal gaz faturası ödeyecek, isteyen et alacak. Bunu devletin valisi memuru vermeyecek. Biz köylüye, mazotu 5 lira yerine 2 liraya vereceğiz. Buda milyonlarca çiftçimize kazanç demek tarlaların yeniden ekilmesi demektir. TOKİ vasıtasıyla milyonlarca öğrencinin barınacağı yurt yapacağız. Geçtiğimiz günlerde meclisin gündemine gelen AVM yasası geçmedi. Küçük esnafımızı AVM’LER tehdit ediyor. Yabancı tekkelerin değil esnafımızın kazanması için bu yasayı meclisten geçireceğiz. Önümüzdeki seçimlerde bizim için insanların camisi orucu namazı önemli olmayacak bizim için hepsi saygıdeğer olması lazım bunun için dezenformasyonun dağıtmamız lazım AKP ve yandaşlarının ortaya koyduğu bu dezenformasyonu bizim dağıtmamız lazım.”

 “Biz İzmir olarak ön seçim istiyoruz”

 “1 Aralıkta fuarda yapılan bölge toplantısında örgütümüzün ve il yönetimimiz  ön seçim talebini ilçe başkanlarımızın ,genel başkan yardımcılarımıza iletim. Ön seçim yapılmasını istiyoruz. Bunu üyelerle mi? yoksa önseçim delegeleriyle mi yapacağız? Medenice tartışıyoruz. Bu konuda çeşitli fikirler var. Genel Başkanımızın aidatını  yatıran üyelerle bir ön seçim yapacağız beyanı var kamu oyunda , biz demokratik bir partiyiz. Bu kararı 60 kişilik parti meclisi verecek. Biz İzmir olarak ön seçim istiyoruz. Bende İzmir İl başkanı olarak genel merkezin kontenjanından değil ,ön seçimle girmek istiyorum. Çünkü CHP örgütü kendisine kente hizmet eden insanlara destek olur diye düşünüyorum. Ben İzmir’in kenette hizmet eden insanlara destek olacağını düşünüyorum. Ama seçim her türlü sonucuna da saygı duyarım ben İzmir’de bir ön seçim yapılacağına inanıyorum.”

 Levent Çılı “25 Aralıkta bende adaylığımı açıklayacağım”

Ali Engin’in konuşmasının ardından söz alan İzmir İl Başkan yardımcısı ve Bayındır Sorumlusu Levent Çılı “Bir dönem Kiraz’da yöneticilik yaptım. Mehmet Birlik birlikte çalıştığımız üçüncü başkanımız, üç başkanımızla güzel çalışmalar yaptık.2012 yılında patatesi fiyatları çok düşmüştü. Bununla ilgili burada yaptığımız toplantı ülke çapında büyük ses getirdi. Bende 25 Aralık’ta bende adaylığımı açıklayacağım.

Haber: Ayşe AKYÜZ

Editör: Haber Merkezi