HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU 
Ayrıca Kaymakamlık tarafından düzenlenen ve tüm partilerin katıldığı demokrasi yürüyüşünde Ödemiş’te ses getirmişti. Her gece ayrı bir etkinliğin yaşandığı demokrasi nöbetinde, yerel sanatçılarda nöbete destek vermişlerdi. Havai fişeklerinde atıldığı gecede renkli sahneler yaşanmıştı.

 Ödemiş’in yetiştirdiği ünlü sanatçı Bedia Akartürk, öğrencisi Ege Emektarla birlikte okudukları ilahi ve kasideler le bol bol alkış topladılar.


Kızı Meydana Bağdaş Kurup Annesinin Videolarını Çekti

Bedia Akartürk’ün kızı Nihal Seler, kalabalığın içinden sıyrılarak, herkesin gözü önünde yere bağdaş kurup  annesinin ilahi ve şarkılarını tablete çekmesi, bütün dikkatleri üzerine topladı.

   İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Operatörlük yapan Ödemişli doktor Mehmet Bayındır’ın Türk Bayrağı ile meydana gelmesi ilgi çekti.

  Bu arada eski Ödemiş Ak Parti İlçe Başkanı eski futbolcu ve imam Ali Hadim’in Bedia Akartürk’ün daveti üzerine yanına gelip birlikte bülbül kasidesini  okumaları alkışlara neden oldu.

Bedia Akartürk, özellikle askerlere dönük söylediği kaside nin yanında, kışlalar doldu boşaldı, gitti de gelmedi, asker yolu bekledim, sordum sarı çiçeğe ,  Yemen   ellerinde, Veysel Garani   türküleriyle kalabalığı coşturdu.

Gecenin bitiminde, Başkan Mahmut Badem ve eşi Nevin Badem Akartürk’ e bir çiçek vererek teşekkürlerini bildirdi. Badem’in Bedia Akartürk’e “hemşerim, toprağım” demesi alkışlarla karşılandı.
 

Belediye Başkanı Mahmut Badem’in Bedia Akartürk’ün hemşerileri olarak Ödemişe gelmesinden son derece mutlu olduğunu belirterek, kendisini kutlaması tezahürata neden oldu.

   Bedia Akartürk “Hemşerilerimle birlikte olmaktan büyük gurur duyuyorum. Bana bu imkanı veren Belediye Başkanımıza teşekkür ederim. Yapılan olay çok büyük. Önce, sayın Cumhur başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırıma, yaptıkları bu gayretli çalışmadan dolayı kendilerine teşekkür ediyor ve onlara helal olsun diyorum.”

Birde Şiir Okudu

 Akartürk 15 Temmuz gecesi oturup yazdığı şiiri okuması izleyicilerin alkışlarına neden oldu.

Şiirde “bir kıyamet gelecekti başımıza, zehir katacaklardı aşımıza, Müslümanız diye yutturacaklardı halkımıza, dünya bilsin ki, hak günlerini unutmayan, mertlik hücreleri fışkıracak yer arıyor kanımızda. Şükürler olsun ki Recep Tayyip Erdoğan gibi başkanlığa layık bir yiğit var başımızda. Helal olsun.”

“Şimdi sizlere okuyacağım kaside ve ilahileri beğeneceğinizi umuyorum. Bu geceyi şehitlerimiz için düzenledik. Allah hepsine rahmet eylesin.”

Editör: Haber Merkezi