Ödemiş Belediyesi bünyesinde 10 yıldır hizmet veren İbrahim Hakkı Ayvaz Kent Müzesi ve Bedia Akartürk Sanat Müzesi’nde yapılan törene Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve eşi Nevin Badem, meclis üyeleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Asuman Karakayaoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Bedia Akartürk buradaki konuşmasında, “Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum çünkü bu müzeyi onunla birlikte kurduk. Ben Ödemişliyim. Burada doğdum burada kendime geldim. Daha sonra 16 yaşında gurbette gittim. Ama nereye gitsem de hangi köşeye gitsem de Ödemişimi hiçbir zaman unutmadım. Çünkü insan doğduğu yer değil doyduğu yer derler ama doğduğun yer senin için çok önemli nereye gidersen git ya da ne kadar yer görürsen gör. Yine de memleketinin kokusunu, kumruların ötüşünü hiçbir zaman unutamazsın çünkü burada yetiştin. Ayrıca bu kadar sene sonra sanat hayatımda 56. Seneyi girdim. Yine burada olmaktan mutluyum. Böyle bir imkânı rabbim bana verdiği için seneler sonra çok mutluyum. Bu müzenin kurulmasında vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Belediye Başkanım hemşerisi olarak bana çok büyük hizmet veriyor. Her yere giderim ama kendi memleketimden böyle bir sıcaklık gördüğüm zaman insan başka türlü oluyor. İnsan memleketinden güleryüz,  ilgi gördüğü zaman sonsuz mutluğu yaşıyor. 56. Sanat yılımda tekrar burada olmak bana mutluluk veriyor” dedi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, “2007 yılında ilçemizdeki bazı binaların restorasyonu için yola çıktık. Ana arterde yer alan bu mekânı canlandırmamız gerekiyordu. Öncelikle bu binayı bağışlayan İbrahim Hakkı Ayvaz ailesine çok teşekkür ederiz. Daha sonra yöremiz sanatçısı, ünü Türkiye sınırlarını aşmış Bedia Akartürk’e sahip çıkmak adına bu müzeyi düzenledik. Ciddi sayıda ziyaretçi geliyor. Müzenin sürekliliğini sağlamak için canlı tutmanız gerekiyor. Bedia hanım bundan iki yıl önce müzede bulunan bebekleri yeniledi. Bugün aldığı çok önemli bir ödülü daha bizimle paylaşıyor. Bu mekâna sahip çıkmak hepimizin görevi. Ödemiş ismini Türkiye’nin her yerinde hatta Avrupa’da duyuran Bedia Akartürk, her davetimizde bizimle birlikte oluyor. Kendisine çok teşekkür ediyor, başarılarının ve yeni ödüllerinin devamını diliyoruz” dedi.

Akartürk aldığı ödülü kendi adını taşıyan müzeye bağışladı.


Editör: Haber Merkezi