HABER: TOLGA KIZGIN


İzmir CHP Milletvekili Zeynep Altıok, Ödemiş te partililerle buluşarak, son günlerdeki terör olaylarının ülkeye verdiği zararları ve Türkiye’nin çeşitli sorunlarını dile getirdi. CHP ilçe merkezinde ilçe başkanı Nazan Dönmez ve partililer tarafından karşılanan Altıok yaptığı konuşmada:

“Çok önemli bir dönemden geçiyoruz. Aslında Türkiye tarihi bir dönemden geçiyor. Hepimiz için çok zorlu bir zaman. Çünkü, her gün yeni acılara tanıklık ediyoruz. Mümkün olduğu kadar bu süreçte CHP olarak yapıcı birleştirici, akan kana engel olucu bazı düzenlemeleri getiren parti olma gayreti içindeyiz. Meclisin çalışır durumda olmasını isteyerek, görev talebinde de bulunduk. Olağanüstü meclis bizim önerimizle toplandı. 13 Yıllık AKP iktidar süresinde, vatandaşın ihtiyaçlarına kulak tıkamalar sadece rant üzerinden, sadece belli bir sistem üzerinden, sadece tarım ve hayvancılığı yok edici, inşaata dayalı bir iktidar vardı.”

 “Ülkemizin geldiği durumda %10 gibi bir oy kaybıyla karşılaşan iktidar odağı, yeniden ülkeyi bir yapıcı koalisyon hükumetine emanet etmek değil de, kendi lehine çevirebileceği belki de alamadığı oyu, alabilmek için bir zemin hazırladığı, ülkeyi bir savaş ortamına sürüklemektedir.”

Sınır komşularımızla ilişkilerimiz ortadadır.

“Bizler CHP olarak son dönemde çok başarılı bir süreç yürüttüğümüzü düşünüyorum. Seçim bildirgesinden başlayarak seçim sürecinde yürüttüğümüz çalışmalardan ve sonrasında, koalisyon sürecinde yürüttüğümüz çalışmalardan olumlu karşılık buluyoruz. Önce oy değil önce Türkiye diye şekillendirdik. Böylesi bir savaş ortamında, böylesi bir durumda, koalisyonun bir parçası olmayacağız diye kapıları kapatmak CHP’nin duruşuna aykırı bir davranış olacaktı. “

“14 ilkemizle ortaya bir koalisyon koşulu koyduk. Bunların arasında 5 adet olmazsa olmaz kırmızıçizgimiz vardı. Özellikle yolsuzluklara karşı, bağımsız yargının sisteme sokulması, demokrasinin yeniden inşa edilmesi ve barışın sağlanabilmesi tüm vatandaşların birbirine kardeş yakınlığında ve eşit seviyede mutlu bir ortamda yaşayabilmesi için gerekli düzenlemeler bizim kırmızıçizgilerimizi oluşturuyordu. Bu 14 madde ile yıkıcı bir tavırla değil bizim şartlarımız bunlardır diyerek bir masada oturduk. Bu masadaki yavaşlık tamamen bizim dışımızda az öncede bahsettiğim gibi, kendi çıkarı için bu süreci şekillendirmek isteyen başbakan değil, aslında hikâyenin başındaki aktörle ilgili bir sistem gelişmesiydi. Bu süreçte olması gerekenleri tüm açıklığıyla dile getirdik. Süreç boyunca yapmamız gerekeni, topluma, vatandaşa borcumuzu görevimizi taşıyarak, göreve hazır olarak, sadece ve sadece iktidar olma şartıyla dile getirdik.”

“Tabi ki tek başına iktidar olmamız bu ülkeye nefes aldıracaktır. Elbette ki biz buna inanıyoruz ama yeniden yapılacak seçim CHP’ye büyük yararlar sağlayacaktır, buna eminiz“ dedi.

Editör: Haber Merkezi