HABER: DİLEK AYVALI


Akademi Müzik, Sanat Merkezi 10. Geleneksel Müzik etkinlikleri 11 Haziran Perşembe günü saat 20.00’de Tire Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Müzik dinlemenin ve müzikle ilgilenmenin ve bunun faydalarının çok yönlü olduğunu söyleyen Müzik Öğretmeni ve Akademi Müzik’in sahibi Cem Çay, “Müzik, çocukların kendini ifade etme yeteneklerini geliştirir, estetik, yaratıcı ve yapıcı düşünme kapasitelerini artırır. Müzikle birlikte disiplin gibi konular çocuğa yavaş yavaş aşılanabilir. Müzik akademik performansı da etkiler. Okul çağındaki çocukların daha hızlı okumaları, yazma, anlama ve düşünmede öğrenme güçlüğü eken çocukların eğitimleri, stresin ve sıkıntının azaltılması yine müzikle başarılabilir” dedi.

Pek çok başarıya imza atan Akademi Müzik, Sanat Merkezi’nin 10 yıldır Tire’de klasik batı müziği alanında özel eğitim merkezi olarak eğitim verdiğini kaydeden Cem Çay, “Tire’de 10 yıldır başarılı bir şekilde hizmet vermenin haklı gururunu öğrencilerimizin başarılarını görerek yaşıyoruz. Akademi Müzik, sanat Merkezi; bağlama, gitar, piyano, keman ve mandolin kursları veriyor” dedi.

57 öğrenci klasik batı müziğinin örneklerini sunacak

Çağlar Aydın, Kardelen Puza, Elif Duygu Aslanhan, Zeynep Kaynar, Melisa Deniz, İrem Bahar, Ela Alıcı, Gülsare Yorbik, Bora Çakır, Yağız Türkay, Ecrin Özcan, Yiğit Kırlı, Özge Ter, Hande Bayrakça, İrem Bolpaça, Duygu Altıntaş, Sıla Kayael, İlayda Acaroğlu, Mete Efe, Gülizar Göktaş, Özgür Sezgen, Beyza Erkut, İsmail Gökhan Elmas, Alper Adanalı, İ. Gökhan Elmas, İlyas Saygılı, Onur Uluçay, Efe Korkmazlar, Umut Çengelli, Hüsamettin Çengelli, Ayça Kuşçu, Cansu Kuşçu, Yavuz Demir, Defne Suan, Göktuğ İnce, Esma Baran, Mustafa Ter, Sıla Sucu, Dilara Cicik, Ekin Erdem, İren Bozkurt, Nehir Acar, Deniz Bozkurt, A. Duru Çay, Ilgın Dülgeroğlu, Ilgın Kaplan, Ayşe Şevval, Kayra Baysal, Elif Duygu Aslanhan, Simay Akıncı, İdil Öktem, Fırat Talaslı, Yunus Emre Yılmaz, Rüya Bulmuş, Zeynep Nursal, Yiğit Nursal ve Tuğra Durmazer isimli 57 öğrenci öğrendiği eserleri hazırlanan program dahilinde Tire Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki konserde sahneleyecek.

Program saat 19.30’daki kokteyl ile başlayacak.

Editör: Haber Merkezi