HABER: DİLEK AYVALI
Sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette basının gücü ve Tire’deki gelişimi konuşuldu
Tire Belediyesi Meclis üyesi Mustafa Maltepe de, siyasete 2014 yılı yerel seçim sürecinde aktif olarak başladığını hatırlatarak, yerel basının ilçedeki siyasi duruma koyduğu katkının önemine değindi. Maltepe, “İlçemizdeki yerel basın, geçtiğimiz yerel seçimde önemli bir hız kattı. Gelişen teknoloji ile birlikte halkın haberi alması da aynı oranda gelişiyor ve hızlanıyor. Bu açıdan baktığımızda basının gücünü belki de hızında gözlemliyor olabiliriz. Fakat tabi ki hız ile birlikte gazeteciliğin ilkeleri olan doğruluk, dürüstlük ve tarafsızlık da önem arz ediyor. Bu bağlamda Gazeteciler ve Basın Bayramı’nızı kutluyoruz” dedi.
İçelli, “Yerel basın Tire’ye kültürel ve ekonomik katkı sağladı”
Tire Belediyesi Meclis üyesi Selman İçelli, “İlçemizdeki yerel gazetecilik bazı ilçelerimize göre gayet güzel gelişmiş durumda. İlçemizde 3 yerel gazete var ve bu durum kente kültürel ve ekonomik yönden gelişmişlik sağladı. Ayrıca basının 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma haftasında gösterdiği hassasiyet ve tarafsızlık da olması gerektiği gibiydi. Bu da basının ne kadar özgür ve demokratik bir olgu olduğunu bir kez daha ortaya koydu” dedi.
Ayvalı, “Ustamız Mehmet Arslan’ı rahmetle anıyorum”
Dilek Ayvalı da Tire’de habercilik ve gazetecilik anlamında başka ilçelerde pek gözlemlenmeyen bir gücün hâkim olduğunu belirterek, “Tire’de tüm gazeteci büyüklerim ve arkadaşlarım doğru ve tarafsız gazetecilik yaptıkları için Tire basını oldukça güçlü. Her bir arkadaşım örnek teşkil edecek kalitede kişiler ve her bir basın kuruluşu da ayrıca değerlendirdiğimizde Tire adına güzel örnekler. Bu vesile ile ben ebediyete göç etmiş Rahmetli Ustamız Mehmet Arslan’ı saygıyla anıyor ve rahmet diliyorum öncelikle. İlçedeki tüm meslektaşlarımın da Basın Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi