HABER:YÜKSEL BALCI/GÜLÇİN ÖNEM
 İki sokakta bulunan köylüler dert küpü. Kamulaştırma alanı içinde kalan bir sokağa istimlaki DSİ tarafından yapılmış, iki sokağın ise, istimlakları yapılmadığı için vatandaşlar  bin bir sorun içerisinde yaşamaktadırlar. Köy muhtarı Fikret Toktaş DSİ’ye başvurduğunda, burasının istimlakının İZSU’ya ait olduğunu belirtirken, İZSU ’da, istimlakın 2023 yılından önce yapılamayacağının açıklaması, burada yaşayan büyük çoğunluğun Ak Partiden oluşan vatandaşları şaşkına çevirdi.

  Dar sokaklar içinde, insan yaşamının zorlandığı konutlar da oturan insanlar dertlimi dertli. Kadınlar evleri istimlak olmadığı için burada yaşamak zorunda kaldıklarından çamaşırlarını yıkadıktan sonra, çamaşırları geçen baraj kamyonlarının çıkardığı tozlardan kirlendiğini, evlerindeki eşyaların toz içinde kaldığını, ellerinde bulunan birkaç ineğin sütünü almaya gelen olmadığını, çocuklarını okula göndermede büyük zorluk çektiklerini belirtiyorlar.

Köy Muhtarı Fikret Toktaş “ Köyümüz 3 sokaktan oluşuyor. Rahmanlar İçme Suyu Barajı nedeniyle bir sokağımız DSİ tarafından kamulaştırıldı. Paralarını aldılar ve köyden ayrılarak şehre  yerleştiler. 2 sokağımızda bulunan 90 köylümüz sıkıntının en büyüğünü yaşıyor. Köyde camii yok, fırın yok, bakkal yok, çocuklar okula gitmek için yüksekten derenin içine inerek tırmana tırmana yola çıkmakta ve diğer köylerden gelen araçları beklemek zorunda kalmaktadırlar. Bu yüzden okula gidip gelmek bir sorun. Valiliğe, DSİ’ye, İZSU ya müracaat etmemize rağmen, kurumlar topu birbirinin üzerine atmakta, halkımız  bundan büyük bir sıkıntı yaşamaktadır. Devlet büyüklerimizden önemle rica ediyoruz bizi bu sıkıntıdan kurtarsınlar. Evlerimiz istimlak edildiği taktirde, alınan paralarla halkımız Ödemiş’e veya başka bir yere göçerek hayatlarını sürdürecektir. Lütfen, yetkililer köye kadar gelsinler halkın yaşayışını gözleriyle görsünler, Ödemiş’in dibindeki bir köyün doğudaki bir köyden farkının olmadığını görsünler, yetkililerden acil yardım bekliyoruz.”

  Köy kadınlarından Hediye Uslu, Meltem Yılmaz, Mualla Yılmaz “Köyümüzde büyük bir sıkıntı içinde yaşıyoruz. Sokağımızın bir tanesinin istimlakı DSİ tarafından yapıldı. Herkes parasını aldı ve başka yerlerde yaşamalarını rahatlıkla sürdürüyorlar. Bizler ise, istimlaklarımız yapılmadığı için burada bin bir zorluk içerisinde, zor şartlar içinde yaşıyoruz. Paramız olsa, Ödemiş’e gidip bir konut satın alarak insan gibi yaşayacağız. Ama burada ne bakkalımız ne camiimiz ne okulumuz var. Çocuklarımızı okula göndermekte büyük zorluk çekiyoruz. Baraj kamyonlarının geçişinde evlerimiz zangır zangır titriyor uykularımız kaçıyor, çocuklarımız korkuyor. Dışarıya kamyonların tozundan çamaşırlarımızı seremiyoruz, evin içi toz toprakla doldu. Bazılarımız ruh hastası olduk doktorlara gittik. Bu işe bir çözüm bulunamaz mı? İZSU  çözümü 2023 yılı olarak gösteriyor. DSİ istimlakı yapmıyor. İZSU ile DSİ konuyu birbirinin üzerine atıyor, arada biz eziliyoruz. Ne olur devlet büyüklerimiz bizim sesimizi duysunlar.”

Editör: Haber Merkezi