HABER: NAZİF HARUPÇU


Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 31 Ocak Cumartesi günü yapılacak İl Kongresi öncesi 30 ilçenin delegeleriyle, Kaya Termal Otel'de akşam yemeğinde bir araya geldi.  

Haziran ayında yapılacak seçimde daha çok milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini belirten Delican, İzmir'de daha çok başarılı olabilmek için hizmet yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Delican, "Ben bayrağı eski il başkanımız Ömer Cihat Akay'dan alırken, Cumhurbaşkanımız O zaman ki; Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bana, Bülent İzmir'de gönüllere gireceksin' dedi.

Ama algı duvarları örüyorlar. İşleri güçleri fitne fesat olan insanlar bizim halkımızla bütünleşmemizi istemiyorlar. Bu kumdan duvarları darmadağın edeceğiz. 2015 seçimlerinde İzmir'de bunu başarmış olacağız.

İzmir kongresi türkiye’ye örnek olsun

Sizden özellikle isteğim, Kongremizde İzmir'in ateşini Türkiye'ye gösterelim. Bu teşkilatın canla başla nasıl çalıştığını gösterelim. İzmir her zaman güzel kongreler yapmıştır. Bu zincire bir halka daha ekleyelim. Türkiye'de çalışmaları tetikleyecek bir hamle yapalım. Tüm delegeler sandığa gelip oy kullansınlar. İzmir'in gücünü göstermek için herkesin fire vermeden oy kullanması lazım. Bu üç yılda bir gelen bir süreçtir. Birlik, beraberliğimizi kardeşliğimizi göstermeliyiz" dedi.

Önce belediye başkanlarımıza sahip çıkalım

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, teşkilatın partiyi önyargılı kesime anlatmalarını isterken, 6 ilçe belediye başkanına sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Tekelioğlu, "AK Parti'yi arkadaşlarımıza anlatmaktan vazgeçelim. Muhalefet edenlere anlatalım. Tanıdıklarımıza anlatmanın kıymeti yok. AK Parti'yi tanımayan ya da yanlış tanıyanlara anlatmamız lazım. Yaptığımız toplantılarla kendi kendimize vaaz vermenin faydası yok. İzmir'de gündemi tayin edecek duruma gelirsek, AK Parti'nin ortaya koyduğu çözümler İzmir'in gündemini oluşturursa bizim için başarıdır.

Bu AK Parti'yi konuşturmaktır. Vazifelerimiz bunlardır. Nasıl gündemler yaratabiliriz bunlara çalışmamız lazım. Stratejimizin olması lazım. Boşa kürek çekmeden çalışmalıyız. Türkiye'yi dünyada nasıl hatırı sayılır bir ülke yaptığımızı anlatmalıyız. İzmir'de altı belediyeye sahip olduğumuz ilçelerde farklı çalışmalıyız. Teşkilat olarak bu başkanların üstünde titremeli, yalnız bırakmamalıyız" dedi.

Editör: Haber Merkezi