HABER: AYŞE AKYÜZ



Ak Parti İzmir 2.Bölge Milletvekilli Adayı Mustafa İbrahim Turan Ödemiş’te otogar üstünde bulunan Nikah Salonu’nda aday tanıtım toplantısında partililerle bir araya gelerek yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Ak Parti İlçe Başkanı Halil Demir  partililerin katıldığı toplantıda  hem kendisini tanıtı hem de AK Parti iktidarının yapacak olduğu hizmetleri anlattı.

Turan  özellikle AK partiden önceki koalisyon hükümetlerine eleştirilerde bulunarak AK Parti hükümetinin  ülkeye yaptığı hizmetleri tek tek anlatıp, partililerden bolca alkış topladı.

Turan yaptığı konuşmada ; “Üniversite sınavlarında Türkiye birincisi oldum, Boğaziçi üniversitesini birincilikle okudum. Cenevre Üniversitesinde hiç kimseye teklif edilmemiş bir bursu bana teklif ettiler. Devletim adına bununla gurur duydum. Refah yol hükümetinde Ülke öyle bir hale gelmişti ki insanlar yazar kasalarını sokaklara fırlatıyorlardı. O kadar bıçak kemiğe dayanmıştı. Koalisyon zamanında bakan göreve başlıyor. İlk üç ay tebrikleri kabul ediyor sonra bürokrasiyi tanıyor sonrada seçime gidiyor. İşte koalisyon budur. Böyle bir ortamda iş yapılır mı? Şimdi koalisyon lafları kulağımıza geliyor. Bunu bir kere unutalım. Bu karanlık günleri hiçbir zaman unutmayalım.2002 yılında AK Parti hükümeti devraldığında borcun milli gelire oranı yüzde yüzdü. Bu milletin fertleri çalıştıklarını yemeden içmeden borca verse de devletin borcu ödenmiyordu. Bunu %30 indirdik.”

Türkiye’de yaşanan Türban sorununa değinen Turan ; “Yılarca hanımlarımız başörtüsü nedeniyle çalışamadılar. Yurt dışında çalışabiliyorlar. Ama kendi memleketlerinde çalışamıyorlar bu ne biçim iş? Karaborsalarda nemalanlar insanlarımızı kendi memleketinde parya muamelesi yaptılar. Devletimiz rekor seviyede ağaç dikti. Ağaç kesiyorsunuz diye ortalığı ayağa kaldıranlara şunu sormak lazım. Ağaca yaptıklarını gözlerimle gördüm otobüslere, otobüs duraklarına, itfaiye araçlarına, bankalar ve iş yerlerinden ne istediniz? Bizim ağacı sevdiğimiz kadar kimse ağaçları sevemez. Ağacı savunacağız derken esnafımızın işyerine zarar verilmesine hiçbir zaman müsaade etmeyiz. İMF bize borçlarını kapatınız derken, biz IMF beş milyarlık borç verme teklifinde bulunduk. İşte Türkiye’nin nerden nereye geldiğini gösteren bir tablo. AK parti millete geldi ve toplumsal sözleşmeyi sizinle yaptı. Noterle değil.”

Bir müjdeyi vermek istiyorum. Nasıl Doğu Anadolu, Karadeniz’in ekonomik projeleri varsa Ege Bölgesinde de tarımı merkez alan bir kalkınma projesini ön plana çıkartarak üreticimizin alın terini en iyi şekilde değerlendireceğiz. Sizden başka dinleyeceğimiz kimse yok. Biz ne Pensilvanya’yı nede vesayetçileri dinleriz. Üst akılların vesayetini de kabul etmiyoruz. Milletin üzerinde bir güç kabul etmiyoruz. 
Editör: Haber Merkezi