Haber: Dilek Ayvalı

Tire’nin Karateke Mahallesindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanılan Tire ve Bayındır’ın çöplerinin depolandığı mera alanı ile ilgili AK Parti Tire teşkilatı Tire’deki sivil toplum kuruluşlarını, siyasi partileri Karateke’deki çöp depolama alanında yapılacak olan eyleme çağırıyor.

AK Parti Tire Belediye Meclis Üyesi Mustafa Maltepe yaptığı açıklamada, “Burası Tire Belediyesi ve Bayındır Belediyesinin çöplerinin döküldüğü Tire Karateke Mahallesine ait bir mera alanı. Mera alanları köylünün hizmetine bırakılması gereken alanlardır. İzmir Büyükşehir Belediyesi vahşi depolamayı yıl 2018 biterken devam etmekte. Buradaki çöpün vermiş olduğu kokuyla ilgili şikâyetleri alıyoruz” dedi.

ÇÖPLÜKTEKİ EYLEM, 26 EYLÜL ÇARŞAMBA GÜNÜ

Maltepe AK Parti Tire Teşkilatı olarak her zaman köylünün yanında durarak ne isterlerse onu yaptıklarını hatırlatarak şunları kaydetti, “Bizim AK Parti olarak her zaman söylediğimiz, ‘Köylümüz ne isterse onu yaparız’ sözünü burada aynı şekilde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden de bekliyoruz. Vahşi depolama alanını Tiremizde istemiyoruz. Bununla ilgili 26 Eylül Çarşamba günü saat 11.00’de ilçemizdeki sivil toplum örgütlerini, parti temsilcilerini, üyelerini ve tüm Tire halkını eylem için bu alana bekliyoruz.”

Hamza Dağ, “MERA ARAZİSİNE ÇÖP DÖKMEK YASAK”

Konuyla ilgili geçtiğimiz hafta sonu Karateke Mahallesi’ndeki Sulama Kooperatifi açılışında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’a da köylü şikâyetlerini iletmiş ve Hamza Dağ şöyle konuşmuştu, “Çok ciddi bir sorun var burada. Mera arazisine İzmir Büyükşehir Belediyesi katı atık olarak ayrıştırma yapmadan hem Tire’nin hem Bayındır’ın çöplerini dökme durumu söz konusu. Hem de mera arazisine yasak oluğu halde. Bu konuda hiçbir teknolojik imkân da kullanılmıyor. Dünyanın hiçbir şehrinde artık vahşi depolama sistemi kalmamıştır İzmir hariç. Tebrik ediyorum İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız çok başarılı. Kendisi dünyada birinci. Açıkçası burada çevrecilere seslenmek durumundayım. Birçok çevre gönüllüsü ideolojik davranmadıklarını böyle bir mesele de ortaya koymak durumundalar. Buradaki mera arazisine çöp dökülüyor.”

Editör: Haber Merkezi