AK Partili altı belediye başkanı Ödemiş’te bir araya geldi. Yapacakları projeleri masaya yatıran başkanlar ortak çalışmalar yapma kararı aldı. Proje desteğinin gündeme geldiği toplantıda Ankara’dan istenecek yardım ve destekler görüşüldü. İzmir’deki başkanlar önümüzdeki günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu’na gidecek.
Yerel seçimlerin ardından İzmir’de belediye başkanlığı koltuğuna oturan isimler Ödemiş’te bir araya geldi. Kemalpaşa’nın ardından bu kez ikinci toplantı Menderes Havzası’nın merkezinde bulunan Ödemiş Belediyesi’ne ait tesislerde gerçekleştirildi. Toplantıya Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu katıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı il kongresinde AK Parti’ye geçen Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül ise toplantıda yer almadı.
 Toplantıda, göreve başladıktan sonra geçen zamanda yapılanlar gündeme geldi. Her belediye başkanı kendi ilçesinde yaptıklarını anlattı. Projelere gelen olumlu ve olumsuz tepkiler masaya yatırılırken halkın destek verdiği işlerin yaygınlaştırılmasına karar verildi. Toplantıda, belediyeler arasında proje alışverişinin yapılması konusu da görüşüldü. Buna göre bir belediye yaptığı çalışma ile ilgili sıfırdan başlayan belediyenin zorlanmaması için tecrübeli elemanlarını görevlendirerek diğer belediyeye danışmanlık hizmeti verecek.
 Genel seçime destek
Belediye başkanları İzmir’de AK Partili belediye başkanlarının çalışmalarını ön plana çıkarma kararı alırken genel seçim öncesinde alan çalışması yapacak partiye destek verecek. Algı desteğinin ön planda olacağı süreçte seçime kadar açılışlar yapılacak, yeni projelerin startları verilecek. Belediyeler hayata geçirecekleri projelerde “Ak belediyecilik” vurgusu yapacak. Ayrıca başkanlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden destek alamadıkları zaman ise güç birliği yaparak sorunları birlikte aşacak.
 Ankara ziyareti
Başkanlar, Ankara’dan istenecek konuları da görüştü. Her ilçenin öncelik konusunun değerlendirildiği toplantıda Ankara ziyareti gündeme geldi. Buna göre belediye başkanları önümüzdeki günlerde başkente giderek Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AK Parti Genel Merkezi’ndeki yöneticilerle görüşecek. Burada yapılması gerekenler ve istenen destekler gündeme gelecek. Ayrıca bakanlıkların proje desteği, hibe ve yapılacak katkılar da değerlendirilecek.
 Toplantının ardından başkanlar daha sonra eşleriyle birlikte Gölcük Yaylası’na giderek akşam yemeğinde Başkan Badem’in misafiri oldu.
 
Editör: Haber Merkezi