AK Parti Kiraz 5. olağan kongresi, Kiraz Belediye Düğün Salonunda geniş bir katılımla yapıldı.
AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ, Nesrin Ulema, Aydın Şengül, İzmir İl Başkan Vekili Rahmi Taştan ,Beydağ İlçe Başkanı Asil Aydoğdu, Bayındır İlçe Başkanı Uğur Demirezen, Ödemiş Eski Ak parti ilçe Başkanı Ali Hadim, Ödemiş Belediye Meclis Üyesi Halil Güler, İzmir Ak parti ilçe teşkilatı yönetim kurulu üyeleri sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda  partili katıldı. Divan kurulunun oluşturulmasının ardından faaliyet raporları okunarak oylamaya sunuldu. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından İlçe Başkan adayı Mehmet Emin Avşar ve İzmir Milletvekilleri birer konuşma yaptılar.

Avşar “Biz odaklı çalışarak birlik ve beraberlik içinde ilçemiz ve partimizi yöneteceğiz”  

Tek listeyle seçime giren, Kiraz Ak Parti ilçe Başkan Adayı Mehmet Emin Avşar partilere hitaben bir konuşma yaptı. Avşar partililere birlik beraberlik mesajı verdi. Mehmet Emin Avşar “Göreve geldiğimiz andan itibaren, Ben değil biz odaklı çalışarak birlik ve beraberlik içinde ilçemiz ve partimizi yöneteceğiz. Alacak olduğumuz kararları yönetim kurulu ile birlikte alacağız. Kirazlıların AK Partiye vermiş olduğu desteğin karşılığını partimizden daha fazla hizmet desteği almak için çalışacağız. AK Parti kurulduğu günden 1 yıl sonra İktidara geldi.

Borç veren ülke haline geldik

Partimiz, 12 yılda Sağlık, Eğitim, Ulaştırmada, Sanayide, baraj ve göletler, Büyük sanayi tesisleri ve fabrika ile işletmelerde ülkemizi kısa zamanda hızla geliştirmiştir.

Borç batağındaki, Türkiye borç verir duruma gelmiştir. Artık dünyada tarım savaşları yok artık. Ekonomi, teknoloji ve kültürel savaşlar var. IMF adı altında emperyalist devletlerin kurduğu sistemde yıllarca sömürülmüştür. Bu sömürü sonucu Köylümüz, işçimiz, esnafımız, vatandaşlarımız,  ailesine ve çocuklarına bakamaz duruma gelmiştir. Mal ve mülk edinmeyi bir yana bırakın borç edinmekten kurtulamamışlardır. AK Parti iktidarı döneminde düşürülen faiz oranları rahat bir nefes alarak ihtiyaçlarını karşılamıştır. Eskiden çocuklarını okutmakta zorlanan halkımız, şimdi kazandığı ekonomik rahatlama sayesinde çocuklarını üniversiteye gönderebilmiştir. Vatandaşlar eskiden mazot parası vermeden ambulans çalışmazdı. Şimdi, Sağlıkta yapılan reformlar sayesinde vatandaşlarımız rahat bir nefes aldı. Halka hizmet hakka hizmettir, felsefesi iktidara geldi. Sizlere hizmet ediyor. ”

AK Parti İzmir Milletvekili Şengül  “İktidar partisi olarak belediye başkanlarını ayırmadan gerekli katkıyı sağlayacağız”

Avşar’ın ardından İzmir Milletvekilli Aydın Şengül “Kiraz bizi ve Ak partiyi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Kiraz'da ufak çekişmelerle ufak farklarla seçimi kaybettik.

Kiraz’da, Belediye başkanlığı bize nasip olmadı. Ama eski ilçe başkanımızın kızı Kiraz'da Belediye başkanlığı görevini üstlendi. Kendisine görevinde başarılar diliyoruz. Bizlerde İktidar partisi olarak, Belediye başkanlarını ayırmadan gerekli katkıyı sağlayacağız. Kiraz da çalışmalarımızda halkımız bizi bağrına bastı. Burada bu sevgiyi görmek tüm sıkıntılarımızı alıyor. Bizi daha sorumlu ve mesut kılıyor. Küçük menderes havzasında yaşayan halkımız çok alçak gönüllü ve bir şey rica ederken bile başını öne eğerek utana sıkıla istiyor. Kirazın sıkıntılarını biliyoruz. İzmir’in en ücra köşesinde kalmış unutulmuş sıkıntılarına rağmen hep önde koşmayı başarmış bir ilçemizdir. Kiraz 30 ilçe arasında Cumhurbaşkanımızı o koltuğa oturtmuş tek adaydır. Kiraz geçimini hayvancılıkla sağlayan şehrimiz bir ara süt fiyatlarında bazı sorunlar oldu ama şimdi durum daha iyi, hayvancılıkla ilgili ufak tefek sıkıntılarımız, çözülmeye devam ediyor. Kiraz’ın sıkıntılarına çözüm olacak, Organize sanayi bölgesini özel teşviklerle duble yolumuzu ve tren yolumuzu getirdikten sonra O Organize sanayi bölgesini faaliyete geçirirsek hayvancılığa ve sanayiye dayalı Kiraz’ın ekonomisini de kurtarmış oluruz. Bu müjdeyi en kısa zamanda sizlerle inşallah paylaşmak nasip olur”.

 

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, “Kiraz İzmir’e ve Türkiye’ye 10 Ağustosta çok net bir mesaj verdi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı İzmir’deki 30 ilçe arasında Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtan tek ilçenin Kiraz olduğuna değinen AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, “AK Parti hareketinin kurucusu Recep Tayyip Erdoğan’ı 10 Ağustos seçimlerinde İzmir’deki, 30 ilçe içerisinde en yüksek oyu vererek Cumhurbaşkanlığı koltuğuna çıkardığınız için teşekkür ediyorum.

Her ne kadar 30 Mart seçimlerine kaybetsek de o bize yabancı değil! Rahmetli Durmuş abimizin kızı ama 10 Ağustos seçimlerinde hem AK Parti siyasetine hem İzmir’e hem de Türkiye’ye çok net bir mesaj verdi. 2015 bütçe görüşmeleri de tamamlandı. 2015 yılı bütçesinin de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Biz 2015 bütçesinde, 87 milyarlık bir payı eğitime ayırdık. En başta eğitim yine, 80 Milyarlık payı da sağlık harcamalarına ayırdık. En önemli kısmı 41 milyar lira bu ülkenin 81 iline yatırım yapılması için ayrıldı. Bu rakamları Ak parti İktidarı olarak o kadar rahat konuşabiliyoruz ki 1 milyar dolar IMF borç alabilmek için IMF temsilcisini merdiven altında bekleyen koalisyon ortaklarını fotoğrafını asla ve asla unutmamamız gerekiyor.”

AK Parti İzmir Milletvekilli Hamza Aydın “Bu ülkede millet İdaresini üzerinde elli ortadan kaldırdık”

Meselenin üç beş ağaç olmadığının anlaşıldığını meselenin AK Parti iktidarını devirmek olduğunu belirten Ak Parti İzmir Milletvekilli Hamza Aydın “Kongreler tam anlamıyla düğün günleridir. Birlik beraberlik ve kardeşlik içinde kongremizi gerçekleştiriyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde İzmir de en fazla oyu Cumhurbaşkanımıza veren ilçedir. Ülke siyasetinde 2011 bu yana mücadele ediyoruz.12 -13 yılda kazandırdıklarımızın üstüne çok şeyler kazandırdık. Bu ülkede millet İdaresini üzerinde elli ortadan kaldırdık. Gezi olaylarında milletin iradesiyle iktidara gelmiş bir iktidarı yıkmak için düğmeye bastırıldığını hepimiz gördük. Mesele üç beş ağaç değildi, bunu zaten söylemişlerdi. Şuan Yalova belediyesi Eskişehir belediyesi ağaç kesiyor ses çıkaran var mı? Yok, neymiş mesele bu milletle aynı yöne bakan aynı tarafa bakan İktidarı aşağı indiremediler. Çünkü halk bizlere sahip çıktı.”

Konuşmaların ardından AK parti Kiraz İlçe teşkilatı tarafından İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Nesrin Ulema, Aydın Şengül, AK Parti eski İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz, AK Parti İzmir İl teşkilat Başkanı Yunus Kalkan’a plaket verildi. Plaket törenin ardından AK Parti Kiraz İlçe Başkan Adayı Mehmet Emin Avşar ve Yönetim Kurulu milletvekilleriyle birlikte halkı selamladı. Ardından yapılan seçimlerde Ak Parti İlçe Başkan Adayı Mehmet Emin Avşar 135 delegenin 133 oyunu alarak AK parti Kiraz İlçe Teşkilatının yeni başkanı seçildi. Oylamaya geçildi. Oylama sonunda yapılan sayımda 2 geçersiz oy çıktı. AK parti yeni ilçe teşkilatı yönetim ve başkanı listesi şu isimlerden oluştu. Mehmet Emin Avşar, Fuat Özer, Mustafa Kılıçaslan, Vicdan Kaya, Engin Şahin, Halide Orhan, Hakan Şahin, Erbay Uçar, Anıl Kazak, Ayşe Diken, Murat İnce, Serkan Palamut, Semra Öztürk, Vehbi Aktaş, Yılmaz Kaya, Ercan Dereliler, Zeynel Taşkıran, Mustafa Yıldırım, Kenan Derebaşı, Ayten Özdemir ilçe yönetimine geldiler.

Haber: Ayşe AKYÜZ

Editör: Haber Merkezi