HABER: YÜKSEL BALCI

Ödemiş Ak Parti ilçe Danışma Toplantısı, Ödemiş Belediye Nikâh Salonunda yapıldı. Toplantıya Ak Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Mehmet Abalı, İzmir Ak Parti Millet Vekili Hamza Dağ, ilçe başkanı Halil Demir, Belediye Başkanı Mahmut Badem ve partililer katıldılar.

İstiklal marşının okunmasından sonra, ilçe başkanı Halil Demir “ Ülkemiz zor bir dönemeçten geçmektedir. Terör ülkemize büyük zarar vermektedir. Terörün kökünü kazıyacağız. Toplumsal kalkınma Ak Patisiz olamaz.” Büyük şehre çatan başkan Demir “Zeytinlik yolu yaz-boz tahtasına benzedi, 600 metrelik yolu 6 ayda yaptılar. Ödemişin il olması için imza kampanyası açtık maalesef CHP bu kampanyaya katılmadı. Ödemiş e doğal gazın getirilmesini istedik MHP “bu bir zulümdür” dedi. Biz çalışmalarımızı ülke menfaatini gözeterek en iyi şekilde yapmaya çalışacağız.”

Ak Parti İzmir il Başkan yardımcısı Ahmet Kadıoğlu, “Malumunuz iki ay önce bir seçimden çıktık. İstediğimiz sonuç belki tam olarak olmadı ama inanın şu iki ayda öğrendiklerim, yaşadıklarım 10 senelik siyasi hayatımda gördüklerimden çok çok daha fazla. Bazı değerler adına, bazı değerleri savunan insanların iki ay içinde nasıl değiştiğini, nasıl değerlerinden vazgeçtiğini gördük. Pazartesi bir görüşme daha var nasıl bir sonuç çıkar bilmiyorum, ama umarım hayırlı bir sonuç çıkar. Eğer çıkmazsa da bütün teşkilattaki arkadaşlarımı görüyorum ki gözlerinde seçim heyecanı var. Bu seçimlerde daha çok çalışarak inşallah kazanacağız.

Belediye başkanı Mahmut Badem “ Cumhuriyet tarihinde 14 yıl boyunca yaptıklarımız en iyi şekilde görülmektedir. İzmir’in şanslı 7 ilçeden birisiyiz. Sizlerin oylarıyla seçimi kazandık. Teşkilatın her an yanındayız. Omuz omuza yürüyeceğiz. Önümüzdeki günler zor günler, sürekli sahada insanlarla birlikte olacağız. Büyük şehrin bütün zorluklarına rağmen, 150 km arazi yolu yaptık. Teşkilatımız nerede dur diyorsa, orada duracağız. Sonuçta kazanan biz olacağız.”

Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi İzmir Millet Vekili Hamza Dağ “ 7 Haziran seçimlerini tablosunu hep beraber okumamız lazımdır. İktidar boşluğu olduğunu söylüyorlar, boşluk yaratmadan gerekli kararlar alınır herkes bundan müsterih olsun.”

ŞEHİTLERE FATİHA OKUNMASINI İSTEDİ

Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ  “ Dün 3 şehidimiz vardı, gelirken gene öğrendim ki yeni bir şehit var. Burada bulunan partililerimizi şehitler için Fatiha okumaya davet ediyorum.” Demesi üzerine salondakiler şehitler için Fatiha okudular.

Hamza Dağ konuşmasını şöyle sürdürdü “7 Haziran seçimlerinden önce, bir siyasi partinin barajı geçmesi, sanki ülkenin güllük gülistanlık olacağını belirtenler, bayraklı mitingler yapanlar, onlara oy verdiler. Böyle olmasına rağmen, biz birinci parti olduk. Ancak,  tek başına iktidar olma imkânı verilmedi. Bu ülkenin hükümetsiz kalmaması için bütün imkânlarımızı sevk ettik. Muhalefetin tamamı birleşip bir hükümet kuramazken, tek bir hedefe yani, Ak Partiye yüklendiler. Gerginliğin tarafının Ak Parti olmadığını vatandaşlarımız görmektedir.”

“Birde, siyasi parti gibi çalışan paralel yapı var. Her şey oldular birde PKK lı oldular. Haşhaş iler deyince kızıyorlar hiç kızmasınlar. Seçimler sonrası oluşan boşluğu sanki biz yapmışız gibi algı operasyonu yapıyorlar. Bu konuda sadece Ak Parti bir şeyler yapmaya mecbur değildir. Tüm partilerin taşın altına ellerini koymaları lazım. MHP, sanki bizim aklımız yok gibi, bize akıl vermeye çalışıyor, bizim aklımız yeter. Biz sorumluluğu alarak CHP ile yürüdük olmadı, pazartesi gün MHP yle görüşmeye başlayacağız.”

Daha sonra ilçe başkan yardımcısı Hazım Bostan, parti içi konularda bilgileri verdi. Toplantının bundan sonraki bölümü karşılıklı soru cevap şeklinde devam etti. 

Editör: Haber Merkezi