AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın bir süre önce başlattığı revizyon çalışmaları kapsamında ve ilçe kongreleri öncesinde ilçe başkanlarının istifasının alınması ve yeni atamaların yapılması süreci sürüyor.Gaziemir, Narlıdere, Güzelbahçe, Urla, Seferihisar ilçe başkanlarının istifalarının alınıp yeni atamaların yapılmasının ardından bu kez Bergama, Ödemiş, Kiraz, Dikili ve Karşıyaka ilçe başkanlarının tespiti için isimler genel merkezin yolunu tuttu.

Ak Parti Ödemiş’te mevcut başkan Ali Hadim’in kongrede aday olmaması üzerine kimin ilçe başkanı olacağı merakla bekleniyor.  Kongre tek liste ile yapılacak. Yeni İlçe Başkan Adayı seçilmeden önce görüşmeler yapıldı. İlçe Teşkilatına kimler aday olabilir sorusu soruldu. Yönetim Kurulu, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları aday olabilecek kişilerin adlarını yazdılar. Çıkan sonuçlarda eğitim seviyesi göz önünde bulundurularak üç isim Ankara’ya görüşmeye çağrıldı.

Ödemiş’ten mevcut yönetim kurulu üyeleri Muhammet Şen, Halil Demir ve daha önce Ali Hadim karşısında kongrede ilçe başkanlığına aday olan Şerif Delibalta Ankara’ya Ak Parti Genel Merkeze görüşmeye gitti.AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ile koordinatörlerin de hazır bulunduğu görüşmede AK Parti Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu çağrılan isimlerle görüştü. Tek aday ve tek liste ile gidilecek kongre öncesi Ankara’da yaşanan yoğun mesai sonrası kimlerin atandığı henüz açıklanmadı. AK Parti yetkilileri, atanacak isimlerin hafta içi açıklanacağını kaydetti.

ALİ HADİM MİLLETVEKİLİ ADAYI MI?

3 ilçe başkanı milletvekili adayı olacaklarını bildirdiği Ankara’ya çağrılmadı. Ankara’ya çağrılan isimler arasında milletvekili adayı olmak istediklerini bildiren Ödemiş İlçe Başkanı Ali Hadim, Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli ile Bergama İlçe Başkanı Raşit Ürper bulunmadı. Ödemiş, Karşıyaka ve Bergama için mevcut başkanlar dışındaki isimlerin ilçe başkanı adayı olarak gösterilmesi bekleniyor.

 

NİHAT ÇAKIROĞLU

Editör: Haber Merkezi