Genel seçimin ardından Cuma günü Ankara’da rapor verecek olan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, belediye başkanları ile bir araya geldi. Toplantıda seçim sonuçları masaya yatırılırken, AK Partili Belediyelerdeki oy kayıplarının gerekçeleri tartışıldı. Delican, başkanların önerilerini de rapora ekleyerek geniş bir dosyayı Ankara’ya götürecek.

Genel seçim sonuçlarının ardından Ankara’ya giderek genel merkeze rapor verecek olan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican belediye başkanları ile bir araya geldi. İl başkanlığında yapılan ve 5 saat süren toplantıya Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül katıldı. Toplantıda, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kadoğlu ile İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan da hazır bulundu.

Toplantıda, Delican ve başkanlar ilk olarak göreve geldikten sonraki zamandan bu yana geçen sürede yapılanları masaya yatırdı. Sık sık kendi aralarında bir araya gelerek toplantılar yapan AK Partili başkanlar Ankara’dan gelen destekler, bakanlıklar ile koordinasyon, projeler ve devam eden çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Başkanlar, toplantıda sandık sonuçlarını ve oy oranlarını da görüştü. Kiraz ve Kemalpaşa dışında kalan diğer ilçelerde başkanların AK Partili olmasına rağmen genel seçim sonuçlarında oyların düşmesinin gerekçeleri gündeme geldi. Her ilçenin belediye başkanı kendi açısından durum değerlendirmesi yaptı. Delican’ın toplantıda çıkan sonuçları ve ilçelerden gelen raporları da harmanlayarak genel merkeze geniş dosya götüreceği öğrenildi.

Toplantıda İl Başkanı Delican’ın, “AK Partili belediyeler olarak İzmir’e hizmet etme sözü verdik. Bu sözümüzden asla geri adım atmayacağız. Hep birlikte belediyelerimiz ve teşkilatlarımızla İzmir için çalışacağız. Daha güzel bir İzmir bizim temel amacımız” dediği öğrenildi. Delican ile başkanlar toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun tutumunu da masaya yatırdı. Başkanlar, kendi taleplerinin Büyükşehir’de ciddiye alınmadığını ve yeteri kadar kendilerine ilgi gösterilmediğini belirtti. İlçe belediye başkanlarının şube müdürü gibi görüldüğünü de belirten başkanlar birlikte hareket ederek güç birliği yapmanın altını çizdi.

Öte yandan Delican, Ankara’da Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül ile bir araya gelecek. Delican, genel merkez ile görüş alış verişinde bulunacak.

Editör: Haber Merkezi