Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ve Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.
Dün akşam Ödemiş Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleşen toplantıya katılan muhtarların sorunları ve talepleri dinlendi.
Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem: “Bugün İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli sahada doğrudan doğruya vatandaşlarla direk teması olan muhtarların sorunlarını, köyleri ile ilgili sorunları ve taleplerini almak üzere iki günlüğüne Ödemiş’te. Sizlerden önce Ticaret Odası, Madeni İşler Odası, Şoförler Odası temsilcileri birlikte Ticaret Odası’nda bir toplantı yaptık.  Süt Birliği üyesi arkadaşlarımızla bir toplantı yapacaktık ancak Ticaret Odası’ndaki verimli geçen toplantı süremiz uzadığı için arkadaşlarımızı buraya çağırdık.  İnşallah onların sorunlarını da burada dinleyeceğiz” diyerek sözlerine başladı.
Badem: ‘Sizler neyi diliyorsanız biz yapmaya hazırız’
Köyden dönüşen mahallerin sorunlarını çözmek için çaba gösterdiklerini belirten Badem, “Kırsal yönetimdeki mahallerimiz doğrudan Belediyeye bağlandıktan sonra gerçekten on yılların birikmiş hizmetlerinin bir anda talep edilmesiyle karşı karşıyayız. Sizler ne isterseniz haklısınız, sizler neyi diliyorsanız biz onu yapmak üzere hep yanınızda olmaya hazırız. En başta belki siz yol diyeceksiniz arkadan su diyoruz, su borusu döşüyoruz, su borusu döşediğimizde kaynak yetmiyor. Suyu kaynağına devrediyoruz, yeni kaynaktan sonra yeniden su şebekesi gerekiyor. Düşündüğünüzde birbirini takip eden ciddi şekilde sorunlar devam ediyor. 99 mahallemizde 60 farklı türde sorunumuz var. Geçenlerde Sayın Valimizin yaptığı toplantıda 30’un üzerinde sorun götürdüm. Sayın Muhtarlarımın mahalleriyle ilgili dertlerini teker teker alacağız. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Sürekli: ‘Ödemiş’e büyük hizmetler yapıldı ancak yetmez daha fazlasını yapacağız’
Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli Ödemiş’e yapılan hizmetleri aktardı.  Ödemiş’e yapılması gereken birçok hizmetinde olduğunu dile getiren Sürekli yatırımların ve hizmetlerin muhtarlarla birlikte yapılabileceğinin altını çizdi. Sürekli; “Ticaret Odası’nda bir arkadaşımız eksikleri dile getirdi, Ödemiş’in geri kaldığını belirtti ve Ödemiş için ‘unutulan kent’ dedi. Bende ona dedim ki; eksikler doğru, katılıyorum ama Ödemiş’e haksızlık yapmayın. 2002 öncesini ne oldu, ne bitti bilmiyorum ancak 2002-2017 yıllarında AKP döneminde Ödemiş’e büyük hizmetler yapıldı. Eksikler var mı? Tabi ki var. Yetmez, daha fazlasını yapacağız inşallah” dedi ve Sürekli sözlerini şöyle sürdürdü; “Bizim göremediğimiz, tespit edemediğimiz hususlar vardır onları da bu akşam sizler bize ifade edeceksiniz.  Gittiğimiz bölgelerde muhtarlarımızla bireysel olarak görüşüyoruz ancak böyle toplu toplantılar bizim ufkumuzu açıyor. Eksikler nedir, yapılanlar nedir? Yapılması gerekenler nedir, neleri planlayacağımızı uzunca bir süre istişare ediyoruz.  Küçük Menderes’te kendi parti içimizde de belediye başkanları, ilçe başkanları ile sık sık bir araya geliyoruz. Nerelerde eksik var anında müdahale ediyoruz.
Sürekli: ‘Mahallerimizin sorunları Büyükşehir’de giderilmiyor, bu mahalleler hizmet alamayacaklar mı?’
‘Burada gelip, sohbet edip notlar tutup o notları atanlardan hiçbir zaman olmadık, olmayız takipçisiyiz’ şeklinde konuşan Sürekli, 6360 sayılı yasa kapsamında ilçelerin mülki sınırları içerisinde yer alan köy ve belde belediyelerinin tüzel kişiliğinin kaldırılması, köylerin mahalle olarak, ilçe belediyesine katıldığını, 6360 sayılı yasadan dolayı problemler olduğunu ifade etti. Sürekli ‘6360 sayılı yasa mükemmel bir yasa olmayabilir. Eksikleri vardır ancak Türkiye’nin her tarafında bu yasa ufak tefek eksiklikleriyle uygulanıyor. Çok büyük oranda şikayet yok ancak İzmir’de problem. Eskişehir’de de belediye başkanı başka partiden, iktidar başka partiden kıstas bu ise değil. Burada başka bir sıkıntı var. Burada demek ki Büyükşehir Belediyesi’nden kaynaklanan bir problem var.  Defalarca biz bunu dile getirdik. Ama bu sorun giderilmiyor. Bu sorun Büyükşehir Belediyesi’nde giderilmiyorsa bu mahallerimiz hizmet almayacak mı?  Bu yollar olmayacak mı? İZSU ile ilgili problemler giderilmeyecek mi? Yapılması gereken yatırımlar yapılmayacak mı? Hayır, biz açıkça söyledik bu mahallerimiz, bu köylerimiz hizmeti alacak, bu yollar yapılacak, bu yatırımlar yapılacak. Peki nasıl? İlk önce 6360 yasasını revize edeceğiz. Bu konu ile ilgili Sayın Belediye Başkanımızın da içinde bulunduğu komisyon çalışmalarını yaptı. Meclisin gündemine alınıyor. Ancak 15 Temmuz denilen bu alçak kalkışmadan sonra her şey allak bullak oldu. Gündem değişti ama açıkça söylüyorum, bu yasayı ele alıp revize edeceğiz. Bu yasa çıkıncaya kadar bu köyler, mahaller hizmet almayacak mı? Hayır onun içinde çalışmalarımızı başlattık. Valilik bünyesinde biraz biraz ödenekler ayırarak yapılmayan hizmetlerin yapılması için buralara para aktarmalara valiliğimiz başladı” dedi ve Ekim ayı içerisinde yapılacak toplantı da 6360 sayılı yasanın ivedi bir şekilde değiştirilmesi talebini Cumhurbaşkanı’nın görüşlerine arz edeceğiniz belirtti
Sürekli: ‘Merkezi Güzelyalı’da açılacak üniversitenin önemli fakülteleri Ödemiş’te olacak’
Sürekli Ödemiş’te yapılan yatırımlara da değindi. Hastanenin Eylül ayında açılacağını duyurdu. Üniversiteler hakkında da konuşan Sürekli “Üniversite bizim burada verdiğimiz sözdür Geçen sene 15 Temmuz’dan sonra kapatılan üniversitelerden sonra üniversite açma gereği hasıl oldu.  Bakırçay’a bir Bakırçay Üniversitesi buraya da bir Birgi Üniversitesi yapmayı düşünüyorduk. Ancak bu çalışmayı muhalefet ile birlikte yaptık. Onların bir önerisi geldi İzmir Demokrasi Üniversitesi talebi vardı. Sayın Başbakanımız uygun gördüler bu üniversitenin adı İzmir Demokrasi Üniversitesi oldu merkezi İzmir Güzelyalı ancak tüm hitap edeceği alan Küçük Menderes olacak. Bu üniversitenin önemli fakülteleri, yüksekokulları Küçük Menderes’te olacak ve Ödemiş ağırlıklı olacak” ifadelerini kullandı.

 

 

Editör: Haber Merkezi