Kiraz’da Belediye tarafından düzenlenen iftar sonrası, Hisar tepe’de Belediye tarafından yaptırılan sosyal tesislerde toplantı düzenlendi.

Toplantıya Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül, Ak Parti İlçe Başkanı M. Emin Avşar ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Meclis üyeleri ve Muhtarlar katıldı.

Burada Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ gündeme ilişkin konular hakkında bilgiler verdi.

Vekil Dağ şöyle dedi, “7 Haziran seçimlerine kadar 4 tane genel, 3 tane yerel seçim ve 2 tane de referandum ile birlikte toplam 13 yılda 9 tane seçim yapıldı. 9 seçimde de birinci olduk. Cumhuriyet kurulduğundan günümüze kadar yüzde 40’ı geçen seçim 6 tane imiş. Bunların 3 tanesini de biz gerçekleştirmiş olduk.

Bizim 2002 seçim hariç diğer seçimler yüzde 40’ı geçti. Bu seçimde de bu şekilde sonuç tezahür etti. Bunun üzerinde değerlendireceğimiz ve konuşacağımız çok şey var. Seçimden bu yana Ankara’da bunun istişarelerini yapıyoruz. Hem MKYK’da, Hem de milletvekillerimizle de, İl Başkanlarımızla ve kapsamlı araştırmayı da bir firmaya değil, çeşitli kuruluşlara da yaptırdık. Bundan sonra nasıl bir siyaset tarzı yapmamız gerekliliğini araştırıyoruz. Son sonuçlar gösteriyor ki; Ak Partinin bu ülkenin ilerlemesi ve gelişmesi için de önemi çok. Bir taraftan bir parti bölücülük ve tahrik etmesi, Merkez medyadan bir kısım medyadan tahrik unsuru ile ve Bir partinin Genel Başkan yardımcısı da Ben O partiye oy verdim diyor.

Kobani üzerinden yardım yapıldığı iddiası üzerinden hepsi destek veriyor MHP hariç. Bu ülkenin Ak partiye ve Erdoğan’a ihtiyacı var.

Cumhurbaşkanımız bir açıklama yapıyor, Almanya’da 6 tane gazete aynı manşeti atıyor bu gösteriyor ki, Bu birileri tarafından servis ediliyor.

Aynı gün HDP Genel Başkanı Alman gazetesine röportaj veriyor.

Kürt hareketi güya anti-emperyalist hareket imiş. Ama kendisi de kabul ediyor ki; Amerika yardım yapıyor, desteği veriyor bizde bu şekilde yapıyoruz diyor. Buna rağmen bu sözleri söylüyor. Her şey açık seçik ortada. Gerçekten her şeyin farkında olmamız, oynanan oyunlara, sistemlere dikkat etmemiz gerekli. Mısır, Tunus da bertaraf operasyonları Türkiye üzerinde oynanıyor. Ak Parti bu milletin ümidi olmaya devam edecek. Ne yapmaya çalışırlarsa çalışsınlar biz bildiğimiz doğru yolda Allah’ın izniyle ilerlemeye devam edeceğiz. Seçimden önce bunları anlattık. Koalisyonun sıkıntılarını anlattık. Bu kadar işler tek başına ve güçlü bir yönetimle yapılabilirdi. Seçimlerden sonra bazıları bize gelerek, Bu işin böyle olacağını bilmiyorduk diyorlar. Suriye, Irak, Ukrayna ve Yunanistan’ın hali ortada. Türkiye huzur ada. HDP’yi barajı geçirmek için hepsi çalıştı. Sonunda başarılı oldular. Bu çalışma bir partinin kendi çalışması, uğraşısı ise takdir edilir. Ama arkanıza yabancı güçler, silahlı PKK, terör örgütleri, Yerli ve Yabancı Medya ve siyasi partilerin desteği ile bir yere getirildiyseniz, Biz bunda iyi niyet arayamayız. 7 düvel algı operasyonu ile doğuda tehdit, batı da cici gösterip de bu Demokrasinin tecellisi diyemezsiniz.

Hepimiz daha iyi yapmak durumundaydık. Önce eleştiriyi kendimizde aramalıyız. Kısır çekişmeleri bir kenara bırakmamız lazım. Bu ülkeye hizmet vermek zorundayız. Bu parti de her görevi yapmak önemlidir.

Ufak tefek hesaplarla hareket edersek, kaybeden oluruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi