Ak Parti Tire İlçe Teşkilatı’ndan alınan bilgilere göre, partinin İzmir Milletvekili adayları Tire’ye yakın ilgi gösteriyor.

1. sıra adayı Doç. Dr. M. İbrahim Turhan’ın Tireli olması ve bakan olacağına dair yüksek beklenti hem teşkilatı canlı tutuyor hem de ilgiyi Tire üzerinde yoğunlaştırıyor. Geçtiğimiz hafta sonu Tire’nin dağ köylerinde Opr. Dr. Mehmet Bayındır ve merkezde gençlik kolları pikniğinde Av. Hamza Dağ’ın seçim çalışmalarının ardından önceki gün de partinin 4 milletvekili adayı Tire’deydi.

Ulema hastaneyi ziyaret etti

İzmir milletvekili ve adayı Nesrin Ulema, Devlet Hastanesini ziyaret ederek Tire temaslarına başladı. Başhekim Fatih Hayali’den bilgi alan Ulema, daha sonra tek tek poliklinikleri ziyaret ederek hasta ve ziyaretçi vatandaşlarla vakit geçirdi. Hastane sağlık ve idari personeliyle öğle yemeğinde bir araya gelen Nesrin Ulema burada yaptığı açıklamada, hak ettiği uluslararası sertifikasyonlarla Tire Devlet Hastanesi’nin sadece bölgede değil Türkiye çapında ismini duyurduğunu, Türkiye’nin önümüzdeki dönemde yapacağı ikinci kalkınma hamlesinde hastanemizin sağlık turizminde de önemli bir kurum olacağını ifade etti.

Kendisi de aynı zamanda bir eczacı olan Ulema, “Ak Parti olarak 13 yılda dünyanın gıpta ettiği, merak ettiği, parmak ısırdığı, rol model kabul ettiği bir sağlık devrimine imza attık. Artık hedefimiz sadece hastalarımıza birinci sınıf hizmet vermek değil, sağlıklı bireylerimizin hasta olmasını engelleyecek sağlık politikalarına imza atmak. Obeziteden, kalp ve damar hastalıklarına, diyabetten madde bağımlılığına kadar çok geniş bir alanda koruyucu sağlık hizmetlerini, destek ve eğitim planlarını hayata geçiriyoruz” dedi.

Ulema, “Seçimin galibi belli, Ak Parti”

Hastane temaslarını tamamlayan Nesrin Ulema ve beraberindeki heyet hastane civarındaki işyerlerini ziyaret ettikten sonra Toplu Konutlara geçti. Burada milletvekili adayı Bilal Kırkpınar ile birlikte mahalle sakinleriyle buluşan Ulema, “Seçimin galibi belli, Ak Parti. Şimdi bütün hesap acaba Ak Parti’nin yeni bir anayasa yapmasına yetecek milletvekili sayısını nasıl engelleriz. Engelleyemezsiniz, sizin milletin verdiğine, Allah’ın takdir ettiğine engel olmaya gücünüz yetmez. Sokakları ve sandığı karıştırırız diye kirli hesaplar yapıyorsunuz. Buna engel olmak üzere Ak Parti olarak iç güvenlik yasası çıkardık. Haydi, HDP’yi anlıyoruz, memleketin her yerinde siyaset yapamayınca dağdan medet umuyorlar. Haydi CHP’yi anlıyoruz, Kılıçdaroğlu çapulcuların, vandalların alnından öpüyor! Peki, sana ne oluyor ey Bahçeli? Hem memleketi bölüyorlar diye vızıldıyorsun, hem de iç güvenlik yasasına, esnafın dükkânına Molotof atana, ağzını poşu ile kapatıp polise saldırana sesini çıkaramıyorsun, engel olmak üzere çıkarılan yasaya destek vermiyorsun. Bunu nasıl içine sindiriyorsun? Bu ne menem bir milliyetçilik?” diye seslendi.

Savcı Sayan’ın ablası Tire’de

Nesrin Ulema ve Bilal Kırkpınar daha sonra ilçede faaliyet gösteren özel eğitim ve rehabilitasyon merkezini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı ve öğrencilerle vakit geçirdi. TOKİ ziyaretinde ise Nesrin Ulema, mahalle halkının isteği üzerine Sağlık Bakanlığı müsteşarı ve İzmir il müftüsü ile temasa geçerek, haftanın en az 3 günü hizmet verecek bir sağlık ocağı ve mahalle camisi için görevlendirilecek bir imam için talimat verdi. Buradan hareketle Kireli (köyü) mahallesinde mitinge katılan Nesrin Ulema köyde verilen akşam yemeğinden sonra temaslarını tamamladı. Gün içinde yine 2. bölge milletvekillerinden Savcı Sayan, Tire’de yaşayan ablasının mahallesini ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Yine Ak Parti milletvekili adayı, Tunceli Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Tire Ehl-i Beyt Vakfı ve Çayırlı mahallesinde ziyaret ve temaslarda bulunarak, 7 Haziran seçimleri için destek istediler.

 

Editör: Haber Merkezi