ÖZEL HABER:BSHA
Kamu Dışı Aile Sağlığı Elemanı statüsünde görev yapan Türkiye genelindeki 5 bin sağlık çalışanı Toplu Sözleşme Görüşmelerinde kadro ve diğer özlük haklarının verilmesini istiyor.
Eleman değil sağlık personeli olmak istiyoruz
Aile Sağlığı Elemanları’nın talepleri şöyle ,
Bizler, Sağlık Bakanlığında (ASE) KAMU DIŞI AİLE SAĞLIĞI ELEMANI statüsünde görev yapan personelleriz. Aynı ortamda aynı işi yaptığımız, aynı havayı soluduğumuz kadrolu personelle, kamu dışı veya kadrolu diye maalesef ayrılıyoruz. Kurum içerisinde özlük ve mali haklar noktasında kadrolu personele tanınan hiçbir haktan neredeyse faydalanamıyoruz
KAMU DIŞI AİLE SAĞLIĞI ELEMANI adı altında çalışanlar olarak artık çalışma hayatında tüm ayrımcılıkların son bulmasını istiyoruz. Bu nedenle; 657 sayılı yasa gereği sözleşmeli olarak istihdam edilen tüm personelin aynı kabul edilerek, sözleşmeli personelin kadroya geçirilme çalışmalarında (ASE) KAMU DIŞI AİLE SAĞLIĞI ELEMANI statüsünde çalışan personellerin de dahil edilmesini istiyoruz.
Bizlerde artık bu devlete hizmet veren sağlıkçılar olarak ELEMAN adı altında değil sağlık personeli sıfatında yer almak istiyoruz. 

Editör: Haber Merkezi