HABER:OĞUZ AKTÜRK/EGEMEN SÜLEYMAN TURGUT
Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin davetlisi olarak Ödemiş'e gelen 10 kişilik Afgan heyeti, ilçedeki tarımsal ve hayvancılık üretimi yakından inceledi. 10 günlük gezilerinin 5 gününü tamamlayan heyet, Balabanlı yolu üzerinde bulunan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'ne ait tesisi gezdi. İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa ve yönetimi tarafından karşılanan heyet hayvanları tek tek inceleyip, sorular sordu. Afgan üreticilerden Haji Abdul Satar ülkelerindeki savaş nedeniyle büyük kayıplar yaşadıklarını belirterek, "Burada olmamızın nedeni, ülkemizde fidancılık sektörünü nasıl hareketlendirebiliriz konusunda bilgi sahibi olmak. Hayvanları da tek tek inceledik geniş bilgiler aldık. Desteği olan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Ödemiş Ziraat Odası konuklara  Ödemiş köftesi ikram etti.
10 gün boyunca İzmir’in çeşitli bölgelerini ziyaret edecek olan Afganistan Ulusal Fidancılık Orman Bitkileri Organizasyonu Birliği 5’inci gününü Ödemiş’e ayırdı. Ödemiş Ziraat Odası’nın ev sahipliğini yaptığı organizasyonda Ödemiş Damız Yetiştiricileri Birliğine ait çiftlik ziyaret edildi.

10 kişilik Afgan ekibi İzmir İl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa karşıladı.
Ödemiş’i çok beğendik
10 günlük gezileri boyunca Ödemiş ve çevresine vakit ayıracaklarını belirten Afganistan Ulusal Fidancılık Orman Bitkileri Organizasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Zainulabudin Noor,  “ Ödemiş’i çok beğendik, misafirperverlikleri konusunda İzmir İl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ekiplerine ve Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa’ya teşekkür ederiz.”  Ödemiş Ziraat Odası ziyareti sonrası Afgan ekibin bir sonraki adresi Birgi, Bayındır ve  Bozdağ olacak.



Editör: Haber Merkezi