HABER:DİLEK ACAR ÖZDEMİR
Dereye bırakılan kanalizasyon suyu su deposundaki pompa ile geri çekiliyor

Kiraz İlçesi Suludere Mahallesi sakinleri bir taraftan susuzlukla, bir taraftan da kanalizasyon olmadığı için dereye bırakılan atık su ve dereye atılan çöplerden dolayı ortaya çıkan hastalıklarla mücadele ediyor.
Konuyla ilgili yetkililere defalarca başvuruda bulunduğunu aktaran Suludere Mahalle Muhtarı Ahmet Durmaz, konuyla ilgili bir girişimde bulunulmadığını aksine durumun dahada kötüye gittiğinden dert yandı
Suludure Mahallesinde kanalizasyon hatlarının büyük bir kısmının olmaması ve dereye bırakılması sonucu aynı dere den su deposuna su aktarılmasının sağlık açısından da büyük tehlike oluşturduğunu belirten Suludere halkı içme suyu sıkıntısı yaşadıklarını söylüyor.
Kiraz Belediyesi tarafından su tankerleri gönderildiği ama bu durumun yetersiz kaldığını dile getiren vatandaşlar biran önce çözüm üretilmesini talep ediyor.
Yaşadıkları sıkıntıları anlatan Kiraza Suludere Mahallesi Muhtarı Ahmet Durmaz,  “Köyümüzün 4/3 kanalizasyonu var 4/1 kanalizasyonu yok. Kanalizasyon şuanda çaya akıyor.50 metre ilerisinde su deposu var.60 metre kadar ilerisinde de su pompası var. Kanalizasyondan akan kirli suyu buradan alıp tekrar köylüye içiriyoruz. Biz köyün sahibinin kim olduğunu öğrenmek istiyoruz. Benim köyümün hakkı nerede? Kanalizasyon , taş, hizmet istiyoruz yok. 2000 nüfuslu kirazın en çok büyük küçükbaş hayvana sahip mahallesi benim mahallemdir. Kanalizasyondan akan su nedeniyle şu ara çok zor durumdayız insanlar su nedeniyle hastalık yaşıyorlar. Bizim sahibimiz yok, biz köy olarak çok kötü durumdayız. Biz bu durumdan bıktık bizim sahibimiz büyükşehir mi hükümet mi öğrenmek istiyoruz. Herkes CHP’li ya da başka bir partili olmak zorunda değil. Bu kanaldan çıkan sinekler köyü sardı. Kanalizasyon borusu orada ama bağlayan yok. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz. Sorunumuzu Ankara’ya bildirdim. İzmir Büyükşehir Belediyesinden cevap geldi en kısa zamanda yapılacak diye ama 4,5 ay oldu.8.000 hayvanın yaşadığı yerde susuzluktan ölüyoruz. Adı Suludere ama Susuzdere olduk. Yetkililerin en kısa zamanda el atmasını istiyorum. Vatandaşların sıkıntılarına çözüm bulamamaktan bıktım. En kısa zamanda çare istiyorum. Vatandaş sen ilgilenmiyorsun diye beni suçluyor. Ben Ankara’ya kadar sorunu ilettim” şeklinde konuştu.

10 yıldan beri Suludere Mahallesinde yaşadığını belirten ve her gün kanalizasyonun pisliğini akıttığı yerden geçmek zorunda olduğunu söyleyen Köy sakinlerinden Hoşzar Kır yetkililerden yardım talebinde bulundu.
Tarlasına giderken zorluk çektiğini belirten Hoşzar Kır, “Ben 10 yıldır bu köyde yaşıyorum. Kanalizasyonun 50 metre aşağısında tarlam var ineklerimi orada otlatmak zorundayım. Burada birçok kişinin tarlası var hepsi traktörüyle buradan geçerken ben maddi durumum olmadığı için çizmelerimle geçmek zorundayım. Dün ineklerimiz buradan geçirirken düvemi suya düşürdüm düve şuan hasta bende düştüm zaten idrar yolu enfeksiyonundan kurtulamıyorduk şimdi daha da beter çekiyoruz. Ben burada çöp istemiyorum. Burası belediyenin çöplüğü değil. Buradan yetkililere sesleniyorum. Gelsinler bu pisliği temizlesinler. Suludere’ nin kanalizasyon yeriyle su deposu arasında 50 metre var. Günde iki saat su akıyor üç saat akmıyor. Kiraz’a 3 kilometre bir köyde su olamaması mümkün müdür? Ben hizmet istiyorum laf değil. Ben burada salatalık artığı inek ölüsü cam kırıkları istemiyorum. Benim iki çocuğum var bahçeye götürüp çimlerin üzerinde koşsunlar istiyorum. Bahçemde ailemle mangal yapmak işitiyorum. Ama bunları yapamıyoruz. Zeytin ağacımdan zeytin bile sıyıramadım inek leşi kokusu nedeniyle. Biz köy olarak idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle her ay doktora gidip ilaç almak zorunda kalıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi