Ödemiş Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Selami Sönmez gezi olaylarının ikinci yıldönümüyle ilgili olarak dernek binasında basın mensuplarına basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasına Eğitim İş Ödemiş temsilcisi Ümran Ateş’te destek verdi.

“Gezi hala devam eden bir süreçtir.”

Sönmez; “  Kim ne derse desin herkesin parçası olduğu, katılımcı bir demokrasi anlayışı bu Gezi protestoların ortak noktasıydı. Gezi Parkı direnişinin bugün 2.yıldönümü. Taksim Meydanı ve Gezi Parkı başta olmak üzere yaşam ve yaşam alanlarımıza müdahale ederek topluma dayatılan projelerin gerçekleştirilmesi uğruna etik, bilim, teknik ve hukuk tanımaz iktidarın ısrarlı çabaları, 27 Mayıs 2013 tarihinde amansız ve hukuksuz bir şiddete dönüşmüştü. Gezi Parkından yükselen 'sağlıklı kentleşme ve yaşanılır kent' talebi, ülkenin milyonlarca yurttaşının daha fazla özgürlük ve daha fazla demokrasi talebiyle birleşmiş; 31 Mayıs 2013 tarihinden itibaren ülkenin dört bir yerine yayılarak yepyeni ve evrensel bir boyut kazanmıştır. Gezi Parkı'nın 2. yılındayız. Gezi süreci bitmiş bir süreç değil, hala devam etmekte olan bir süreçtir.”

“Gezi demokrasi isteyen halkın sesidir”

Gezi’nin katılımcı bir demokrasi isteyen halkın sesi olduğunu belirten Sönmez ; “ Bu ülke Gezi'yi yaşadı. Cesur yürekli kadınların ve gençlerin büyük bir ağacın yapraklarına dönüşerek kara bir dumanı dağıttığı, nefes aldırdığı bir ülke artık burası… Bu ülkenin tarihinde ender rastlanacak halkın o kendi olduğu, kendini bulduğu, parkından, meydanlarından yola çıkarak bedenine, yaşamına, ülkesine, geleceğine sahip çıktığı o tarihi anların, Gezi'nin suretini tarihe aksettirdiği o takvim yaprağının yıldönümünde; bedenimizle, ruhumuzla; kaybettiklerimiz ve sonsuza kadar yaşatacaklarımızla; aşkımız ve direngenliğimizle her yerdeyiz… Gezi sadece Taksim’de İstanbul’da değil ülkenin dört bir yanında, şehirlerin parklarında ve meydanlarındadır. Gezi'yi yaşadığımız ve anımsadığımız yerde ve her yerdeyiz. Gezi Parkında ve Taksim Meydanı'ndayız.  Gezi'den dört bir yana yayılan park forumlarındayız 'Ankara’nın Adana'nın, Antakya'nın, Eskişehir'in, İzmir'in Edirne'nin, Samsun'un, Diyarbakır'ın, Antalya'nın… Her şehrin ve ilçenin Meydanlarında ve Parklarındayız, her yerdeyiz. Katılımcı bir demokrasi isteyen halkın sesine kulak verilmelidir.”          

Editör: Haber Merkezi