Her 23 Nisan bayramında geleneksel hale gelen siyasilerin yerlerini çocuklara bırakmasını Ödemiş ADD Başkanı Selami Sönmez’de katıldı. ADD Şube Başkanı Selami Sönmez koltuğunu Prof.
Muzaffer Kula Lisesi 10. sınıf öğrencisi Hande Şimşek’e devretti.

“23 Nisan Atatürk'ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir”

Çocuklarımız bizim geleceğimizdir onlara yarınlarımızı kaygı duymadan devretmeliyiz diyerek                        23 Nisan basın açıklaması yayınlayan 23 Nisan Çocuk bayramının Başkanı Hande Şimşek ; “ 95 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi Yüce Önder Atatürk'ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.”

“TBMM Türk Devleti'nin kurulması sürecinde atılan çok önemli bir adımdır”

TBMM umutsuzluğun tam ortasında açıldığına ve geleceği aydınlatan çok önemli bir süreci başlattığını belirten Şimşek ; “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, umutsuzluğun, yoklukların ve güçlüklerin yaşandığı bir dönemde açılması, geleceğimizi aydınlatan anlamlı ve önemli bir süreci başlatmış oldu. Meclis'in açılması, kurtuluş hareketinin ulusallaşmasında ve ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni Türk Devleti'nin kurulması sürecinde atılan çok önemli bir adımdır.”

“Kurtuluş Savaşı büyük uyanışını gerçekleştirmiştir”

Türk Ulusunun Kurtuluş savaşında başkaldıran bir sınav verdiğini belirten Şimşek ; “Büyük uyanışını gerçekleştirerek emperyalistlerin işgal girişimlerine başkaldıran Türk Ulusu, Yüce Atatürk'ün önderliğinde yürüttüğü Kurtuluş Savaşı'yla, tarih önünde büyük bir sınav vermiş, haklılığını tüm dünyaya kanıtlamıştır. Kurtuluş Savaşı'yla yalnızca yurt toprakları kurtarılmamış, aynı zamanda yurttaşlarımızın düşünce ve duygularının ortak ürünü olan laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti de kurulmuştur.”

“Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar”

 Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü yok etmeye çalışanlara en güzel yanıtı geleceğin mirasçısı çocukların vereceğinin altını çizen Şimşek ; “Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün ve bağımsızlığının güvencesi, ulusumuzun sahip olduğu egemenlik hakkıdır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk; bağımsızlığımızın koruyucusu olarak gördüğü çocuklara bu büyük günü “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak armağan etmiştir. Bu bilinçle, ulusumuzun cumhuriyetle perçinlemiş egemenliğini yok saymaya çalışanlara en güzel yanıtı, azmi ve kararlılığı ile bu büyük mirasın varisi olan çocuklarımız verecek; yorulsalar da Büyük Önderlerini takip edeceklerdir. Çünkü “Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar.”

Editör: Haber Merkezi